Články mládež

Nominace ˝Díky, trenére˝ trenérky Jany Sikorové

čtvrtek 29. září. 2022 | Jana Zipserová
V letošním roce se pořádal již pátý ročník akce Díky, trenére, do jehož užšího výběru byla odbornou porotou nominovaná také třinecká trenérka Jana Sikorová.

V České republice je hodně trenérek a trenérů mládeže, kterým stojí za to říct díky. Sportovně-společenská akce chce ocenit ty, kteří přivedou ke sportu co nejvíce dětí a naučí je mít sport rád, smyslu pro povinnost a fair play. Zároveň z nich vychová nejenom dobré sportovce, ale i dobré lidi.

„Díky, trenére upozorňuje na záslužnou činnost tisícovek trenérů, která není společensky oceněna tak, jak by si zasloužila. Mnozí se věnují dětem z lásky k nim a svému sportu bez odpovídající odměny. Se vší skromností se pokoušíme aspoň částečně to napravit, “ říká iniciátor a hlavní organizátor Petr Rydl.

V letošním ročníku poděkovali mladí sportovci zhruba 350 trenérům. Odborná porota z těchto nominovaných trenérů vybrala 16, kteří mají šanci získat titul Trenér mládeže 2022. A mezi tuto TOP16 byla vybrána i třinecká trenérka Jana Sikorová. V tomto týdnu se opět vybíralo do užšího kola TOP8, kde se již rodačka z Albrechtic u Českého Těšína neprobojovala. Nicméně TOP16 je z více něž tří set navrhnutých trenérů obrovský úspěch!!! Už jen samotná nominace ze strany svěřenců trenérky Jany je úctyhodná a tímto počinem dětí dávají najevo, jak si váží jejích schopností a veřejně jí poděkovaly za její záslužnou práci.

Rozhovor s Janou Sikorovou z TOP16 "Díky, trenére"

"Vyřizovala jsem pracovní maily a najednou si říkám, tady je zase nějaký SPAM. Ale zaměřila jsem se na ten mail, že už jsem někde "Díky, trenére" vnímala. Pořádně jsem to přečetla a zjistila, že mě někdo do projektu nominoval. Ten moment jsem si říkala, to jsou čísla ty moje holky. Odpověděla jsem na dotazník a napsala svůj příběh a asi za 3 měsíce jsem pak zvedla telefon a volali mi z projektu, že mě vybrali do TOP16 z toho celkové množství kolem 350 nominovaných trenérů. V ten moment mi došla slova. Přijala jsem skoro beze slov nabídku v projektu pokračovat, přijala jsem jejich osobní návštěvu a natočili jsme medailonek. Samotný výběr do TOP 16 je pro mě obrovskou poctou, moc si toho vážím a už toto je pro mě výhra. Když vezmu v potaz, jakou chvilinku trénují a že bylo období Covidu. Jsem stále začátečník, který to dělá srdcem a přitom se učí, dělá chyby a pátrá po nejlepším způsobu. Viděla jsem i další medailonky...nemohu se rovnat lidem, kteří se dětem věnují desítky let. Všichni v TOP 16 jsou zlatí lidé s velkým srdcem a vím, že jich je v naší republice mnohem více a také bych jim přála, aby jim někdo takto poděkoval třeba díky tomuto projektu Díky trenére, jelikož jim to zase dodá tolik potřebnou energii do dalších let", prozradila své pocity trenérka Jana Sikorová


A kdo vlastně je Jana Sikorová?

Jana Sikorová je mladá dáma, která se nezastaví před ničím. V minulosti sama hrála fotbal, její pozice byla gólman v týmu SKG Český Těšín. A i díky těmto vlastním zkušenostem, mnoha školením a trenérským licencím uvádí své učení do praxe a předává dál mladým dívčím nadějím. V Třinci zastává funkce vedoucí trenérka dívčí sekce a vedoucí lektorka Disney UEFA Playmakers. V nedalekém Frýdku-Místku zastává také mnoho důležitých funkcí. Je šéftrenérka dívčí a ženské sekce, trenérka žen, asistentka dorostenek, vedoucí lektorkou Disney UEFA Playmakers a trenérka předpřípravky. A k tomuto výčtu také OFS F-M trenérka dívek. Aktuálně je i sama hráčkou SK Brušperk. Dále se podílela na založení týmů dívek a jejich začlenění do klubů FK Třinec, MFK Karviná, FK Krnov, Malé Hoštice, Darkovičky (dnes již FC Hlučín). Přišla s myšlenkou vytvořit na Krajském Fotbalovém svazu (KFS) oficiální dívčí soutěže v letošním roce, což se jí podařilo. Vedla projekt Legacy, jež měl v našem kraji pozvednout povědomí o dívčím fotbale a zvýšit základnu fotbalistek. Což se také uskutečnilo díky několika turnajům škol, klubů, mnoha náborovým akcím až po kempy. Trenérka Jana Sikorová se dětem věnuje s velkou chutí, pílí a elánem. Pro dívčí kopanou již udělala v našem kraji velkou spoustu práce a její zásluhou se počet mladých odhodlaných dívek, které fotbal baví, stále zvyšuje a dostává do podvědomí veřejnosti.

Jano, děkujeme!

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28