Ohlasy po zápase

Ve finální fázi bylo málo kvality, posteskl si kouč Zbončák

pondělí 03. října. 2022 | Redakce
Trvalá územní převaha a několik brankových šancí na vítězství nad Chrudimí třineckým fotbalistům nestačily. Jejich kouč Martin Zbončák žehral na neplodnou koncovku.

Zatímco na jaře Chrudim v Třinci padla v nastavení 2:1, tentokrát si odvezla výhru v poměru 2:0. V obou duelech se svěřenci trenéra Radka Kronďáka prezentovali v podstatě stejně.

Připravovali jsme se na to, že Chrudim bude bránit v bloku a spoléhat na brejky, případně na standardky. To se přesně potvrdilo. Po celý zápas jsme měli optickou převahu. Škoda, že situace, které jsme si vytvořili v prvním poločase, jsme neproměnili,“ litoval trenér třineckých fotbalistů Martin Zbončák.

Hosté z Chrudimi brankáře Hasalíka výrazněji neohrozili. Kdyby po půli prohrávali 2:0, nemohli by se tomu divit. „O přestávce jsme kluky nabádali, aby ve druhém poločase byli aktivní, aby se snažili využít každou možnost k centru i ke střele. Kladli jsme jim na srdce, aby při nějakém ojedinělém brejku neudělali nějakou chybu vzadu. To se nakonec bohužel stalo a rozhodlo to zápas,“ pokračoval třinecký kouč.

Po zápase, v němž jeho svěřenci herně dominovali, avšak selhali v koncovce, pochvaly nerozdával. „Klukům jsem důrazně vytnul, že je hezké si vytvořit nějaký tlak, ale když potom přijdou rozhodující situace, netrefí ani bránu. Střely šly nad nebo vedle. Měli jsme snad šest rohů, několik dalších standardních situací, ale nebyli jsme po nich nebezpeční,“ mračil se Zbončák.

Chrudim si posledně vyšlápla na Karvinou, kterou smázla 5:1. Tři body si odvezla i z Třince, stačily ji k tomu dvě přesné střely. „V bloku to poctivě odbránila a z jedné situace po autovém vhazování, kdy jsme udělali chybu, nám dala gól. Chtěli jsme s tím něco udělat, v závěru jsme hráli v rozestavení 3 – 4 – 3, ale dostali jsme další branku. Srazila nás finální fáze, bylo v ní málo kvality a málo osobní odvahy. Zatímco my jsme nebyli produktivní, soupeř z minimum vytěžil maximum,“ konstatoval trenér Třince.

Jeho celek naplno nebodoval už počtvrté za sebou a propadl se už na 12. příčku tabulky. V posledních čtyřech zápasech se střelecky prosadil pouze dvakrát. „S Chrudimí jsme si zasloužili přinejmenším remízu a možná i výhru. Byl to zápas o prvním gólu. Zatímco my jsme ho nedali, soupeř svou první šanci využil. Herně to z naší strany nebylo špatné, ale produktivita byla žalostná,“ řekl závěrem Zbončák.

V příštím kole jeho tým v neděli nastoupí na stadionu Táborska.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28