Rozhovory

Situace začíná být kritická, upozorňuje Jakub Habusta

úterý 04. října. 2022 | Redakce
První zápas po reprezentační pauze se třineckým fotbalistům výsledkově nepovedl. „Je to velké zklamání,“ přiznal po nezdaru s Chrudimí kapitán mužstva Jakub Habusta.

I navzdory tlaku se vám nepodařilo skórovat, navíc ve druhé půli jste inkasovali.

Je to obrovské zklamání. Chrudim k nám přijela s cílem hrát z bloku, bránit, spoléhat na brejky. Snažil jsme se přes jejich blok dostávat kombinačně, což se nám dařilo, příležitosti jsme měli. Kdybychom jednu z těch šancí proměnili, věřím, že to dotáhneme do vítězného konce.

Rozhodující bylo to, že jste nedokázali dát gól v prvním poločase?

Určitě. I já měl velikou šanci – Martin Foltyn vrátil míč zpět, já ho dorážel skluzem na čáře, ale obránce to na poslední chvíli vykopl. Měli jsme tam i další šance – situace, které musíme vyřešit lépe. To nás teď sráží. Šance, které si vytvoříme, musíme proměňovat – i v Příbrami, i proti Chrudimi.

Ve druhém poločase jste dostali dva góly a bylo po nadějích.

Naše snaha ztroskotává na finální fázi. Ve druhém poločase jsme tlačili, hosté čekali na jednu šanci, kterou proměnili. Z brejku dali po naší chybě druhý gól. Jsme hrozně moc zklamaní, musíme pracovat dál – na zakončení a na finální fázi. Jedeme dál.

V tabulce jste klesli na 12. příčku. Co na to říkáš?

Musíme něco urvat v Táborsku, s tím tam pojedeme. Situace začíná být kritická, už je na čase sbírat body. Tabulka je hrozně vyrovnaná, tým nezvládne dva zápasy a je dole. Musíme co nejdříve začít sbírat body a dostat se do horní poloviny tabulky – tam, kde chceme být.

Takže rozjedete úspěšnou sérii?

Věřím, že body sbírat budeme. Musíme dál pokorně pracovat. Kvalitu na to máme, ale musíme se zlepšit. Teď je potřeba se dobře nachystat na Táborsko a bodovat tam.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29