Preview k zápasu

Třinec míří do Tábora, chce bodovat

sobota 08. října. 2022 | Redakce
​S cílem vylepšit nelichotivou bilanci na půdě protivníka vyrazí k zítřejšímu utkání s Táborskem fotbalisté Třince. Utkání se bude hrát v neděli od 16. hodin.

Jihočechům, se vstup do letošní sezony příliš nevyvedl. Po remízách v Příbrami a s béčkem Slavie prohráli ve Vyškově, doma s Chrudimí a v Jihlavě.


Následně Táborsko překvapivě uspělo na trávníku exligové Karviné a na svém hřišti udolalo béčko Sparty. Posléze i odvezlo drtivou porážku z Prostějova a pod vedením staronového kouče Romana Nádvorníka, jenž nahradil Radoslava Kováče, který zamířil do Pardubic, přemohlo Líšeň a poté padlo v Opavě.

Na svém kontě mají Jihočeši 11 bodů, tedy o jeden méně než Třinec. Je zajímavé, že Táborsko skórovalo pouze šestkrát, ve třech případech zvítězilo 1:0 a dvakrát remizovalo 1:1.

Třinečtí fotbalisté se po slibném rozjezdu zasekli. Po šesti kolech měli na kontě tři výhry, dvě prohry a jednu remízu a byli s deseti body šestí, přičemž na druhé místo ztráceli pouze tři body.

V posledních čtyřech kolech ovšem nebodovali naplno ani jednou, po dvou nerozhodných výsledcích utrpěli dvě porážky a propadli se na 12. místo tabulky.

Na Jih Čech se vydali s odhodláním uspět a ukončit sérii bez vítězství. Vyhrát na půdě tohoto soupeře se jim doposud nepodařilo – osmkrát na jeho hřišti prohráli a jednou remizovali.

Naše situace začíná být kritická. Musíme znovu začít sbírat body, abychom se v tabulce posunuli nahoru. Do Táborska jedeme s odhodláním vyhrát,“ prohlásil kapitán třineckého mužstva Jakub Habusta.

Zda se naplní rčení, že každá série jednou končí, bude jasno zítra večer. Utkání Táborsko versus Třinec má výkop v 16.00 hodin. Řídit ho bude trojice rozhodčích Jan Machálek – Karel Mikeska, Pavel Pospíšil.

Trenéři Třince Martin Zbončák a Zdeněk Cieslar budou postrádat pravého obránce Tomáše Jursu, který bude stát za čtyři žluté karty.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36