Ohlasy po zápase

Bohemka je silná. Prohráli jsme se ctí, říká kouč Martin Zbončák

čtvrtek 20. října. 2022 | Redakce
V domácím poháru třinecké fotbalisty ve třetím kole za-stavili prvoligoví Klokani z Ďolíčku. „Chtěli jsme Bohemku potrápit,“ nastínil trenér Martin Zbončák.

S jakým cílem jste do utkání šli?

Neříkám, že jsme chtěli postoupit, ale rozhodně jsme chtěli Bohemku potrápit a pokusit se o případné překvapení, což se nakonec nestalo. Na druhou stranu je pozitivní, že kluci, kteří nenastupují v základní sestavě, odehráli těžké utkání.

Rozložil jste síly na více hráčů, abyste byli čerství před nedělním utkáním na hřišti sparťanského béčka. Jak si vedli hráči z lavičky?

Měli jsme v plánu, že dáme šanci hráčům, kteří tolik nehrávají. Chytal Kerl, nastoupili Tandara, Obadal a Samiec. Pokud nepočítám Bílovec a Kvítkovice, nastoupil poprvé do těžkého soutěžního utkání. Dokud mu stačily síly, jeho výkon byl velmi dobrý. Udržel spoustu míčů, snažil se o rozehrávku, věřil si do ofenzívy. To, co jsme po něm chtěli, to splnil. Také Machuča rozhodně nezklamal, to stejné Tandara s Obadalem, byť se dopustili nějakých chybiček. Udělali další krok ke svému fotbalovému růstu.

Jak tedy hodnotíte vystoupení vašeho týmu v Ďolíčku?

Do utkání jsme vstoupili výborně, z první standardní situace jsme dali gól, kdy to Martin Samiec zavřel na zadní tyči. Bohemka od dvacáté minuty převzala otěže, podařilo se jí po dohrané standardce střelou k tyči vyrovnat. Pak jsme přežili dvě tři šance, kdy nás podržel Kerl, stav byl pro nás příznivý. Ve druhém poločase Bohemka hrála na naší polovině a držela míč, ani jeden si nevytvořil žádnou šanci. Z jediné střely na bránu, kdy to Mužík trefil ideálně, jsme dostali gól, kterým Bohemka strhla vítězství na svou stranu.

Překvapilo Vás, že dle statistik bylo držení míče 70 ku 30 ve prospěch Klokanů?

Ani ne, protože jsem detailně sledoval statistiky soupeře. Bohemka má v zápasech vysoké držení míče a vytváří si řadu šancí. Venku hraje velmi dobře, má pět vítězství a jednu remízu. Doma prozatím uhrála jen tři body za tři remízy, proto chtěla udělat všechno pro to, aby v nějakém soutěžním zápase v Ďolíčku zvítězili. Klukům jsem zdůrazňoval, že už dávno to není ta Bohemka, která vyniká především bojovností, že je hodně fotbalová, drží míč a má spoustu šancí. I když to po zápase v Olomouci prostřídali a udělali devět změn, jejich sestava byla pořád silná. Ve druhém poločase přišly do hry opory a podržely míč. Těší, nás, že jsme je už nepouštěli do dalších šancí. Za nasazení a způsob, jakým to kluci odpracovali, si zaslouží pochvalu. Prohráli jsme se ctí, snad nás to povzbudí.

V neděli vás vyzve rezerva Sparty. Co od ní čekáte?

Ve většině zápasů má Sparta vyšší držení míče a vytváří si šance. Hodně záleží na tom, v jakém složení Sparta hraje, zda má k dispozici nějaké hráče z áčka, jak třeba proti Líšni nebo Opavě. Už chceme zlomit bilanci na cizích hřištích. Chceme podat výkon, díky kterému to dokážeme. Rádi bychom bodovali, nejlépe vyhráli.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28