Preview k zápasu

Třinec jede na Spartu. Těším se, říká Szewieczek

sobota 22. října. 2022 | Redakce
Rezerva pražské Sparty bude dalším soupeřem třineckých fotbalistů. Zítřejší zápas bude zvláštní pro obránce Michala Szewieczka, který v minulosti rudý dres oblékal.

Utkání, které bude mít výkop v neděli v 10.30 hodin, svede proti sobě celky z dolních pater druholigové tabulky. Sparta „B“ je s 14 body jedenáctá, třináctý Třinec má o bod méně.

Sparta „B“ prozatím střídá lepší zápasy s horšími. Doposud nastřádala čtyři vítězství, dvě remízy a šest porážek – při skóre 12:16. V posledních třech utkáních zapsala výhru, remízu i porážku. Vesměs boduje pravidelně, bez jediného bodu byla ve třech po sobě jdoucích zápasech.

Třinecký start vypadl více než nadějně. Družina trenérů Martina Zbončáka a Zdeňka Cieslara v několika úvodních zápasech dosáhla desetibodové hranice a pohybovala se v horní části tabulky.

Zlom přišel na začátku září. Třinec remizoval v Olomouci a doma s Vyškovem, posléze prohrál třikrát za sebou - v Příbrami, s Chrudimí a v Táborsku. Sérii nezdarů utnula remíza s Jihlavou. Na tříbodový zápis do tabulky čekají třinečtí fotbalisté už šest kol.

Šňůru bez vítězství chtějí přetrhnout na trávníku záložního týmu pražské Sparty. „ Na utkání se velmi těším. Kádr Sparty se mění, ale pořád jsou v něm hráči, které znám. Například kluci mladší než já. Sice jsem s nimi nehrál, ale známe se,“ řekl obránce Michal Szewieczek.

Krajní obránce tuší, že jeho tým v Praze nečeká nic jednoduchého. „Čeká nás těžký zápas, ale pevně věřím, že se na něho dobře připravíme a zvládneme ho. Spartu čeká derby se Slávií. Pár hráčů z áčka se proti nám v sestavě objevit může, ale snad jich nebude tolik jako jindy,“ přemítal bývalý fotbalista Sparty.

Jeho mužstvu by už měli pomoct obránce Hýbl, který stál posledně kvůli čtyřem žlutým kartám a také krajní záložníci Gembický s Omastou, jenž rovněž nehráli.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29