Ohlasy po zápase

Moje první venkovní výhra v Třinci, poukázal Ondřej Machuča

pondělí 24. října. 2022 | Redakce
Pod vítězstvím Třince na půdě Sparty „B“ se vítěznou trefou podepsal spíše sváteční střelec – defenzivní záložník Ondřej Machuča.

S jakou taktikou jste vyrukovali proti rezervě Sparty?

Po těch předchozích nezdarech potřebujeme naplno bodovat. Věděli jsme, že Sparta má kombinační tým, a tak jsme si na ni chtěli počkat, na nějaké její chyby. Jednu nakonec udělali a my po ní dali gól. Pak už jsme hlavně bránili.

Přišlo ti, že ve druhém poločase utíkal čas pomaleji než obvykle?

Bylo to těžké utkání. V prvním poločase jsme ještě měli několik situací, které jsme mohli dohrát, ale ve druhém už nás zamkli na naší polovině a my jen bránili. Jsme rádi, že se nám to podařilo.

Ulevilo se vám, že série bez výhry už skončila?

Přesně tak. Všichni jsme rádi i proto, že jsme konečně vyhráli i venku. Co jsem tady, tak jsme ještě nevyhráli. Naposledy ve Vyškově, a to jsem tady ještě nebyl. Na Spartě to byla moje první venkovní výhra, cesta zpátky byla veselejší než ty předchozí, kdy jsme odjížděli s prázdnou.

Tvé trefě předcházel centr Lukáše Kanii, který rozhodně nepatřil mezi nejpovedenější.

Lukáš Kania centroval z kraje, míč skončil na břevně, ale dobrou práci odvedl Sam (Martin Samiec), který šel do souboje s gólmanem. Ten míč pouze vyboxoval tak, že se odrazil někde k penaltě a já si míč zpracoval na prsou a z voleje jej uklidil k tyči.

Na stadionu žižkovské Viktorie jsi skóroval i v předešlé sezoně.

Po gólu jsem si na to vzpomněl. Když jsme tam hráli minule, dal jsem gól hlavou. Na Žižkově mi to asi svědčí.

V sobotu přivítáte Líšeň, kterou Třinec ještě nepokořil.

Bude to úplně jiný zápas než na Spartě. Na Líšeň se musíme dobře připravit a těžit z toho, že doma se nám vždycky dařilo. Snad to zvládneme a potvrdíme tři body.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28