Rozhovory

Proti pražským týmům se nám daří, říká Martin Samiec

středa 26. října. 2022 | Redakce
Velký návrat na Spartě prožil univerzál Martin Samiec. Po půldruhém roce vyběhl v druholigovém utkání v základní jedenáctce Třince.

Bavili jste se před utkáním na Spartě, že od vašeho posledního venkovního vítězství ve Vyškově už uplynul skoro rok?

Vůbec ne, ale všichni jsme moc dobře věděli, že venku jsme už dlouho nevyhráli. Byli jsme rádi, že se nám to konečně podařilo. Co si pamatuji, proti pražským týmům se nám docela daří, v Praze jsme často uhráli dobrý výsledek. Nevím, čím to může být. Snad jsme se na Spartě chytli. Hrálo se na Žižkově, kde máme také dobrou bilanci.

Co stálo za vaším vítězstvím nad rezervou Sparty?
Říkali jsme si, že trošku zalezeme. Doteď jsme chtěli být my ti aktivnější, což se nám v posledních zápasech nevyplácelo. Soupeři si na nás vždy počkal, tak jsme to chtěli změnit, že tentokrát si my počkáme na soupeře, pokusíme se vstřelit gól a budeme se snažit udržet čisté konto. To se nám povedlo.

Trefil se sváteční střelec, Ondřej Machuča.
Zpočátku to vypadalo jako nepovedená akce, ale skončilo to gólem. Kanič (Kania) dal centr, který letěl hrozně dlouho. Koukal jsem, kam míč letí, snažil jsem se jít do souboje s brankářem, který to naštěstí pro nás vyboxoval k Machymu (Machučovi) a ten to na dva doteky krásně uklidil. Na stejném stadionu skóroval i před rokem, trefil se proti Žižkovu.

Bylo těžké po změně čelit po změně stran sparťanskému náporu?
Sparta většinu času držela míč, ale až na jednu dvě situace jsme ji do žádné větší příležitosti nepustili. Sami jsme měli nějaké možnosti, i když ne stoprocentní. Nakonec jsme to ubojovali. Tři body se počítají, teď jedeme dál.

Vyhráli jste na sedmý pokus. Ulevilo se vám?
Byli jsme zklamaní, že už jsme dlouho nevyhráli, ale nijak nás to nesvazovalo, nechtěli jsme si to pustit do hlav. Věřili jsme, že díky naší kvalitě to nějak zlomíme. Konečně se to podařilo.

Václav Juřena si odpykával dvojzápasový trest za vyloučení. Na Bohemce v poháru i v lize proti béčku Sparty jsi dostal šanci ty.
Hrál jsem pohár v Kvítkovicích, poločas v Bílovci i nějaké přípravné zápasy, ale k tak těžkému utkání jsem nastoupil v základní sestavě po více než roce. Svedl jsem hodně těžkých osobních soubojů, už mi pak došly síly. Tělo si pomalu na zátěž zvyká, proti Spartě už to bylo lepší. Doufám, že jsem nezklamal a uvidíme, jak se trenéři rozhodnou do dalších zápasů.

A co tvoje branka do sítě Klokanů?
Po prvním rohovém kopu Stráňa (Straňák) na přední tyči prodloužil míč na zadní, kam jsem zrovna nabíhal já. Většinou chodím na přední, ale teď jsem to změnil. Trefilo mě to a zapadlo to do brány. Byl jsem za to rád. Už před zápasem jsem říkal, že proti pražským týmům se mi docela daří, dávám jim góly. Jsem rád, že se to potvrdilo.


Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28