Preview k zápasu

Vyzraje konečně Třinec na Líšeň?

pátek 28. října. 2022 | Redakce
Druhý tým tabulky, SK Líšeň, bude dalším soupeřem třineckých fotbalistů. Marvani zavítají do Třince zítra, utkání na Hřišti Rudolfa Labaje bude mít výkop v 10.15 hodin.

I navzdory několika hráčským ztrátám, které před sezonou klub z brněnského předměstí postihly, trenér Milan Valachovič s asistentem Petrem Maléřem znovu poskládali silné mužstvo.

Do nového soutěžního ročníku vstoupilo báječně, z úvodních osmi zápasů jich šest vyhrálo (Dula, Varnsdorf, Vlašim, Vyškov, Olomouc „B“, Jihlava) a dvakrát remizovalo (Příbram, Chrudim) – to vše při skóre 14:2!

V posledních pěti kolech fotbalisty Líšně potkal menší pokles formy. Jejich prvním přemožitelem se stalo Táborsko a druhým vzápětí Karviná. Posléze Líšeň remizovala na půdě sparťanského béčka a vyhrála v Opavě, jenže pak překvapivě doma ztratila všechny body s Prostějovem.

Doposud jich nastřádala 24, což prozatím stačí na průběžné druhé místo, o skóre za Příbramí. Třinec má o osm bodů méně a je aktuálně jedenáctý.

Ani svěřenci trenérů Martina Zbončáka a Zdeňka Cieslara si v úvodu soutěžního ročníku nevedli špatně. Po sedmi kolech se dostali na jedenáct bodů, jenže v dalších šest zápasech zapsali už pouze tři – za stejný počet remíz. Ve třech případech Třinečtí odešli ze hřiště poražení.

Vzájemná bilance hovoří jednoznačně pro Jihomoravany – pod Javorovým a také v Brně dvakrát vyhráli a jednou remizovali. Třinec se je pokusí porazit na sedmý pokus. Zda se mu to podaří, to bude zřejmé zhruba patnáct minut po zítřejší dvanácté hodině.

Do předposledního domácího utkání Třinečtí vyběhnou bez trojlístku Straňák, Habusta, Kania – všichni jmenovaní pykají za čtyři žluté karty. Připraven už bude naopak Juřena, jemuž vypršel dvouzápasový trest za vyloučení.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28