Rozhovory

Hrát proti Líšní v deseti bylo složité, ví Martin Foltyn

pondělí 31. října. 2022 | Redakce
Pouhých třináct minut strávil na hřišti v duelu s Líšní třinecký stoper Martin Foltyn. Hrací plochu opustil poté, co mu rozhodčí udělil červenou kartu po faulu na Vandase.

Ve 13. minutě jsi dostal červenou kartu. Jak celá situace vypadala z tvého pohledu?

Začalo to zákrokem na Katyho (Kateřiňáka) před vápnem Líšně. Myslím si, že to byl jednoznačný faul a rozhodčí se mohl k této situaci vrátit. Hosté pak měli brejk, který jsme mohli přerušit na půlce. Ten hráč dal kolmici mezi stopery, protihráč mi naběhl za zády. Sáhl jsem po něm, to přiznávám, ale že bych ho držel celou dobu, to ne. Možná, že kdybych ho sejmul nohama, dostal bych jen žlutou, byla by penalta a nehráli bychom v oslabení. K faulu došlo ještě před šestnáctkou, ten útočník běžel do šestnáctky, zakončil a až potom spadl. Kdyby dal gól, tak penalta a červená karta není. Protože gól nepadl, rozhodčí nařídil penaltu a dal mi červenou kartu. Podle mě to bylo hrozně přísné vyloučení. Klukům se za ně omlouvám.

Co říkáte na počínání oslabených spoluhráčů?

Hrát v desíti proti Líšní celý zápas je velice těžké. Kluci to odmakali, odjezdili, hráli prostě to, co se dalo.

Kromě tvého vyloučení vás oslabila absence pěti členů základní jedenáctky.

Byl to trochu zásah do sestavy, ale další kluci jsou šikovní, takže ty chybějící dobře nahradili. Nejsložitější bylo hrát v tom oslabení.

Hodíte zápas za hlavu a budete se soustředit na páteční derby v Opavě?

Samozřejmě. Vrátí se nám hráči, kteří měli karetní tresty a snad se dají do pořádku i ti, které trápilo zranění. Zápas s Líšní si zhodnotíme a pak už budeme myslet na Opavu. Chceme tam udělat co nejlepší výsledek.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28