Rozhovory

Smolný den, vrátil se k zápasu s Líšní Jiří Kateřiňák

úterý 01. listopadu. 2022 | Redakce
Pouze několik centimetrů dělilo od fotbalové lahůdky třineckého středopolaře Jiřího Kateřiňáka. Za stavu 0:1 trefil z poloviny hřiště břevno líšeňské brány.

Proti favoritovi jste se museli obejít bez pěti hráčů obvyklé sestavy. Byl to veliký zásah?

Absence nám do karet nehrály, i přesto jsme měli kvalitní sestavu i bez těch pěti hráčů. Do červené karty jsme Líšeň přehrávali, drželi jsme míč, vytvořili jsme si šanci. Kdybychom měli trochu štěstí, třeba bychom vedli a vypadlo by to jinak.

Pak přišla osudná třináctá minuta, penalta a vyloučení Martina Foltyna. Všechno začalo zákrokem na tebe před šestnáctkou Líšně. Byl to faul?

Já nevím, těžko říct. Myslím si, že to nedovolený zákrok byl, ale rozhodčí to viděl jinak, nepískl to, takže to beru tak, že to faul asi nebyl.

Bezprostředně poté, co Líšeň z penalty otevřela skóre, málem jsi podal přihlášku do soutěže o gól roku.

Viděl jsem, že brankář stojí na penaltě a ani necouvá do brány. Rozhodl jsem se, že vystřelím. Trefil jsem to dobře, kdyby to letělo o pět centimetrů níže, bylo by to 1:1 a zápasy by možná vypadal jinak. Měli jsme smolný den.

Po rohu jste dostali druhý gól, po křídelní akci třetí. Ve zbytku utkání jste se snažili co nejvíce držet míč, abyste zamezili útočným akcím Líšně?

V deseti to už bylo nepříjemné, složité a vyčerpávající. Měli jsme si s tím poradit lépe. Udělali jsme zbytečné chyby, po kterých jsme dostali góly.

Před vámi je páteční derby na stadionu Opavy.

Věřím, že v Opavě zabodujeme. Po delší době jsme bodovali na Spartě, takže proč bychom teď nemohli přivézt body z Opavy. Pojedeme tam s jasným cílem přivézt nějaké body.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28