Preview k zápasu

Slezské derby: Třinec míří do Opavy

čtvrtek 03. listopadu. 2022 | Redakce
Atraktivní regionální souboj slibuje slezské derby, v němž se třinečtí fotbalisté v pátek od 18 hodin představí na stadionu Opavy.

Opavští na úvod sezony prohráli ve Varnsdorfu, ale posléze doma přehráli Duklu. Po dvou těsných porážkách s rezervou Olomouce a s Vyškovem zaznamenali nejúspěšnější část dosavadní sezony.

Ze čtyř zápasů vydolovali deset bodů, když pokořili Vlašim, Jihlavu a Chrudim a mezitím se rozešli smírně s béčkem Slavie.

Následovala porážka na půdě sparťanského béčka a domácí výhra nad Táborskem. Následovaly tři nezdary s favorizovanými celky Karviné, Líšně a Příbrami, po kterých přišla remíza v Prostějově.

Sečteno a podtrženo – svěřenci trenéra Romana Westa doposud nastřádali 17 bodů a v tabulce jim patří devátá příčka. Kapitánem opavského mužstva je dlouholetý hráč Třince Jiří Janoščín.

Třinečtí fotbalisté rozjeli letošní sezonu tak, jak si přáli. Na úvod sice padli v derby s Karvinou, pak ale přivezli bod s Prostějova, který potvrdili domácími výhrami nad Duklou a béčkem Slavie.

Po prohře ve Varnsdorfu následovaly tři duely, ve kterých Třinec bodoval – s Vlašimí, na stadionu olomouckého béčka a s Vyškovem. Poté nastalo hluché období – svěřenci trenérů Zbončáka a Cieslara museli skousnout porážky v Příbrami, s Chrudimí a v Táborsku.

Náladu si zpravili domácí remízou proti Jihlavě, po které se po téměř roce dočkali venkovní výhry, když uspěli na trávníku sparťanského béčka. Poslední zápas se Třinci nevydařil, v oslabené sestavě a bez vyloučeného Foltyna prohrál s Líšní.

Prozatímní bilance Třince je šestnáct bodů a 13. místo v tabulce. Vítěz slezského derby se přiblíží silnému středu tabulky.

„Věřím, že v Opavě zabodujeme. Po delší době jsme bodovali na Spartě, takže proč bychom teď nemohli přivézt body z Opavy. Pojedeme tam s jasným cílem přivézt nějaké body,“ předeslal třinecký záložník Jiří Kateřiňák.

V Opavě se jeho mužstvo bude muset obejít bez stopera Foltyna, který bude pykat za vyloučení. Do sestavy se naopak vrátí trojice Habusta, Straňák a Kania, která posledně stála za tři žluté karty.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28