Preview k zápasu

Letos naposledy. Třinec přivítá Prostějov

čtvrtek 10. listopadu. 2022 | Redakce
Posledním letošním vystoupením třineckých fotbalistů bude předehrávka úvodního jarního kola s Prostějovem. Zápas na Hřišti Rudolfa Labaje bude mít výkop v sobotu v 10.15 hodin.

Hanáci v premiéře překvapili výhrou na hřišti slávistického béčka. Posléze doma remizovali 1:1 s Třincem. Do vedení je dostal Bialek, za hosty vyrovnal Foltyn.

Další utkání se svěřencům trenéra Pavla Šustra už tolik nevyvedly. Prohráli ve Varnsdorfu, s béčkem Olomouce, remízovali v Příbrami, doma s Chrudimí a odvezli si výprask z Vlašimi.

Po domácí kanonádě do sítě Táborska prohrál Prostějov ve Vyškově a doma s béčkem Sparty. To ovšem byly jeho poslední slabší chvilky.

Po remíze v Jihlavě zaskočil exligovou Karvinou i ambiciózní Líšeň. Následovala remíza s Opavou a výhra nad Duklou Praha. V tabulce je Prostějov s 20 body sedmý.

Stejně bodů by na svém kontě po sobotním utkání chtěli mít rovněž svěřenci Martina Zbončáka. V tabulce jsou prozatím třináctí se 17 body. I proto, že z posledních devíti zápasů vyhráli jediný, zatímco z úvodních šesti brali plný počet bodů třikrát.

Prostějov má vepředu veliké individuality. Je to mozek hry Koudelka, na druhou ligu nadstandardní hráč. Rozehrál se Kušej, který je drzý a rychlý, velmi dobré výkony podává i zkušený Bartolomeu. Na hrotu je vysoký Pinc, který uhraje spoustu míčů. Čeká nás silný tým, který sice dost gólů dostává, ale na druhou stranu jich také hodně dává,“ varuje trenér Martin Zbončák.

Třinecký stratég ví, že vedle těch silných mají Hanáci také slabá místa. „Ukázali jsme si, na co si musíme dát pozor, ale i v čem jsou Prostějovští zranitelní. Věřím, že jsme schopni se prosadit. Na sobotu se celý týden pečlivě připravujeme. Jsme pod tlakem, hráči i realizační tým, přesto věřím, že zápas podzimu zvládneme. Pokud se nám to podaří a dostaneme se na 20 bodů, čeká nás poklidná zima. Pevně věřím, že v zápase podzimu po nějaké době doma zase zvítězíme a navážeme na dobré výsledky z úvodu sezony. Bude to ale nesmírně těžké, protože nás čeká silný soupeř,“ zdůrazňuje kouč Třince.

V sobotu bude postrádat ofenzivního Lukáše Holíka, který si odpyká trest za čtyři žluté karty. Do sestavy se naopak vrátí Martin Foltyn, který posledně nehrál kvůli červené kartě s Líšní.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28