Články mládež

Zrekonstruované hřiště s UT získalo certifikaci FIFA QUALITY!

středa 16. listopadu. 2022 | Jana Zipserová
Na hřišti s umělou trávou probíhala v letošním roce velká rekonstrukce, díky které klub obdržel certifikaci FIFA.

Co vše rekonstrukce obnášela, blíže popsal Mgr. Vladislav Bury, ředitel zapsaného spolku FK TŘINEC. "Rekonstrukce hřiště s umělou trávou spočívala především ve výměně stávajícího trávníku, který již měl za 13 let své existence odslouženo. Jeho životnost byla zhruba 10 let, kterou jsme ale pravidelnou kvalitní údržbou ještě o 3 roky prodloužili. V letošním roce se nám podařilo získat z Národní Sportovní Agentury dotaci na jeho výměnu a to ve výši 70% celkových nákladů. Zbývajících 30% nákladů nám poskytlo Město Třinec a část šla také z financí spolku FK TŘINEC.

Po odstranění starého trávníku došlo ke srovnání a nivelaci stávajícího povrchu a poté byl položen nový trávník od českého výrobce JUTA a.s. s označením Master 60/180 EPDM JB. Pak úspěšně proběhla atestace komisí pro stadiony a hrací plochy Fotbalové asociace České republiky a následně hřiště testovala italská firma Sports Labs pracující pro světovou fotbalovou asociaci FIFA, která našemu hřišti udělila certifikát nejvyšší kvality. Celou rekonstrukci provedla firma StavoSport s.r.o..

"Jsem rád, že rekonstrukce dopadla na výbornou, za což bych chtěl všem, kteří se na ní podíleli velmi poděkovat a pevně věřím, že zrekonstruované hřiště s novým umělým trávníkem bude dobře a dlouho sloužit všem našim fotbalistům a fotbalistkám."

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28