Rozhovory

Nabyté zkušenosti chci prodat v Třinci, říká Matěj Mieszek

úterý 13. prosince. 2022 | Redakce
Úvodní část letošní sezony strávil v Karviné, kde pravidelně nastupoval za dorostenecké družstvo. Perspektivní stoper Matěj Mieszek se vrátil do Třince, s nímž v lednu naskočí do přípravy.

Jak jsi spokojený s půlrokem v Karviné?

Z dorostu Třince do dorostu Karviné je veliký skok. Myslím si, že jsem se s tím vypořádal docela dobře. Nastupoval jsem jako pravý stoper anebo pravý bek. Hrál jsem v každém zápase, akorát v posledním jsem zůstal na lavičce. Hrát proti Spartě a proti Slavii mělo úplně jinou úroveň než nastoupit třeba proti Šumperku. Teď musím nabyté zkušenosti prodat v Třinci.

Jsi zpátky, dostal jsi šanci v přípravných zápasech s Frýdlantem a Vítkovicemi.

Zápasy mezi muži jsou úplně něco jiného, úplně jiná úroveň než v karvinském dorostu. Třineckým trenérům děkuji, že mi dali příležitost a já mohl oba zápasy odehrát celé.

Měl jsi hodně práce?

Práce jsem měl dost, ale s organizací hry mi pomohli spoluhráči. V prvním zápase s Frýdlantem jsem hrál vedle Vojty Braka a Dominika Straňáka, jsou to velice zkušení hráči. Ve druhém utkání jsem od trenérů dostal za úkol organizovat obranu já, hrál jsem se Zogim (Zogatou) a Klockem z dorostu. Nevím, jestli se mi to povedlo, ale snažil jsem se.

Co říkáš na oba třetiligové soupeře?

Frýdlantští nebyli tolik běhaví, ale dávali si míče do nohy. Za Vítkovice nastoupila řada dorostenců, proti kterým jsem hrával v dorostu. Byli hodně běhaví.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28