Rozhovory

Rád jsem si znovu zahrál za Třinec, přiznal David Zogata

pátek 16. prosince. 2022 | Redakce
Na svůj první půlrok v dospělém fotbale David Zogata nikdy nezapomene. Český Těšín, kde mladý třinecký obránce hostoval, na podzim doma neztratil bod a ani jednou neinkasoval.

Jak hodnotíš půlrok v Českém Těšíně?

Myslí si, že to bylo dobré. Sice jen krajský přebor, pátá nejvyšší soutěž, ale měli jsme dobrý tým. Skoro všichni hráči prošli třineckým béčkem nebo juniorkou. Docela se nám dařilo, třetí místo v tabulce je slušné.

Doma neprohrát na nedostat gól, to se jen tak někomu nepoštěstí…

To je pravda. Vyhrál osm zápasů s bilancí 24:0, to jsem ještě nikdy nezažil. Někdy jsme měli štěstí, v některých situacích nás podržel brankář. Nikdo ze soupeřů nás nepřehrával. Naopak si myslím, že jakmile jsme dali gól, pak už jsme dominovali, přidali další a rozhodli o výhře.

Nastupoval jsi jako defenzivní záložník. Musel jsi si zvykat?

V úvodních zápasech jsem si zvykal, ale pak už jsem se do toho dostal a snad to bylo dobré.

Co říkáš na přípravné zápasy s Frýdlantem a Vítkovicemi, ve kterých jsi znovu oblékl třinecký dres?

Bylo fajn si po delší době zahrát s klukama z Třince. To mě potěšilo. Na to, že jsme hráli s třetiligovými týmy, mohyl být výsledky lepší. Pět hráčů bylo z Afriky, možná nějakou roli hrála i jazyková bariéra.

Proti Frýdlantu jsi nastoupil v záloze, s Vítkovicemi jsi hrál stopera.

Proti Frýdlantu jsem naskočil do druhého poločasu. Ten byl lepší, protože na hřiště šlo více třineckých hráčů, takže na hřišti jsme si rozuměli. Povedlo se nám dát dva góly. Proti Vítkovicím to bylo složitější, protože nastoupili jen dva hráči z podzimního kádru.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28