Rozhovory

Hráči se zlepšili, těší asistenta Zdeňka Cieslara

pátek 13. ledna. 2023 | Redakce
Kondiční soustředění třineckých fotbalistů už je minulostní. Asistent trenéra Zdeněk Cieslar má z pěti dnů v Luhačovicích velmi dobrý pocit. „Všichni hráči trénovali velice poctivě,“ pochvaluje si.

Proběhl kondiční kemp podle vašich představ?

Jsme maximálně spokojení, protože všechno proběhlo tak, jak jsme si představovali. Denně jsme měli tři tréninky, střídali jsme běhání v terénu, halu a hřiště, každý den jsme měli posilovnu. Co jsme si naplánovali, to jsme splnili.

Jsou všichni hráči v pořádku, vyhýbala se vám zranění?

Ano, všichni hráči odtrénovali všechno. Pokud jde o kondiční a sílovou složku, oproti loňsku, kdy soustředění bylo stejně náročné, se všichni zlepšili. Hráči to zvládli dobře, všechny bych chtěl pochválit. Tým je zdravý, cílevědomý, s hráči se nám pracovalo velice dobře. Teď už jen jde o to, aby to na jaře prodali na hřišti.

Jak se popasovali se soustředěním tři fotbalisté z Afriky, kteří dorazili na zkoušku?

Pozitivní je to, že to všechno zvládli. V tréninku naše očekávání splnili, ale fotbal se hraje na hřišti, takže rozhodující bude, jaké ukážou herní dovednosti. Jsme rádi, že celé soustředění odtrénoval naplno i Dan Turyna, který má po zranění. Těší nás, že zapadl do kolektivu.

Jak vypadal den v Luhačovicích?

Po snídani, které bylo v půl osmé, jsme v půl desáté měli první fázi. Buďto jsme se věnovali herním věcem a běhání na hřišti, nebo jsme běhali v okolí přehrady. V poledne byl oběd, po něm krátký odpočinek a v půl třetí následovala druhá fáze. Po ní měli hráči malou svačinku a pak se s kondičním trenérem přesunuli do posilovny, kde 45 minut posilovali nebo se věnovali kompenzačnímu cvičení. Po posledním tréninku následovala regenerace, k dispozici byl bazén, vířivka a tři sauny. Pak přišla na řadu masáž, před sedmou byla večeře. Kdo chtěl, mohl využít druhou večeři v půl deváté.

Jediným negativem jsou zdravotní potíže Tomáše Omasty, který stále nemůže trénovat naplno?

Jsme už z toho všichni nešťastní, přesto věříme, že následující vyšetření, které podstoupí, snad odhalí pravou příčinu jeho zdravotních problémů. Tomáš má svou hru založenou na kondici, navíc je velice cílevědomý. Věříme, že když už bude fit, brzy dožene to, co zanedbal během posledních tří měsíců. Je to pro nás důležitý hráč.

Jaký bude váš další program?

Nadále budeme pracovat na kondici. V příštím týdnu máme tři dvoufázové tréninky. V pátek nás pak čeká zápas v polských Niepołomicích, na který se už všichni moc těšíme.

Soustředění pohledem kondičního trenéra Pavla Pilcha:

"Bylo nesmírně náročné, protože kluci měli za pět dnů třináct tréninků. Hodnotím to velice pozitivně, kluci všechno poctivě odmakali. Zaslouží si opravdu velikou pochvalu. Posilovna byla zaměřena na celé tělo. Tím, že kluci hodně běhali, jsme zvolili takové cviky, aby si jejich nohy trošičku odpočinuly. Nechtěli jsme, aby byli přetížení na maximum, naplánovali jsme pro ně silové tréninky a po náročném běhání pro změnu kompenzační, aby optimálně posílili celé tělo. Kondice hráčů šla nahoru. Minulé soustředění bylo stejné, po tom letošním se kluci nechali slyšet, že se cítí lépe než před rokem."

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28