Aktuální zprávy

Sparťan Daniel Turyna se upsal Třinci

úterý 17. ledna. 2023 | Redakce
Útočník pražské Sparty Daniel Turyna se stal první zimní posilou třineckých fotbalistů. Kapitán rezervy letenského celku, který koncem února oslaví 25. narozeniny, včera uzavřel smlouvu v novém působišti.

Daniel Turyna dostal svolení trénovat v Třinci. Naskočil zde do přípravy, s týmem odjel na kondiční soustředění do Luhačovic. Spolupráci s třineckým klubem stvrdil včera podpisem smlouvy.

V novém působišti narazil na někdejšího spoluhráče z letenského týmu, pravého obránce Michala Szewieczka. Pod Javorovým se setkal rovněž s Ondřejem Machučou, se kterým před časem nastupoval za Jihlavu.

S Ondrou jsem byl v kontaktu už v průběhu podzimu, kdy jsem věděl, že se můj příchod řeší. Vyptával jsem se ho, jak to v Třinci vypadá, jak to tady chodí. Dostal jsem dobré reference, tak jsme se s manažerem rozhodli, že by bylo dobré sem přestoupit,“ uvedl Daniel Turyna, který v únoru oslaví 25. narozeniny.

Odchovance Slavie, který byl vyměněn do Sparty za Jana Kuchtu, potěšil zájem nového klubu. „S panem Hrazdílkem jsme se sešli už během podzimní části, když Třinec hrál na Spartě „B.“ Cítil jsem od něj veliký zájem, to samé i ze strany trenéra Zbončáka, který mi vzápětí volal. Přestup do Třince beru jako posun dopředu,“ svěřil se někdejší mládežnický reprezentant.


Kromě mateřských Peček, kde začal kopat do míče, Slavie a Sparty střední útočník oblékal také dresy Jihlavy a Českých Budějovic. Působil rovněž na Slovensku, v nejvyšší soutěži nastupoval za Senici.

Dan Turyna by měl vnést do naší ofenzivní hry bojovnost, kvalitu i góly. Věříme, že je bude dávat i připravovat pro ostatní spoluhráče. Má techniku i důraz, dokáže podržet míč, hodí se do více systémů hry. V útoku jsme na podzim měli problémy, snad to bude s jeho příchodem lepší. Splňuje vše, co jsme od něho očekávali, do našeho mužstva se hodí i povahově,“ charakterizoval první zimní posilu sportovní manažer třineckého klubu Marek Čelůstka.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28