Rozhovory

Dám do toho všechno, slibuje záložník Lukáš Hrdlička

sobota 21. ledna. 2023 | Redakce
O místo na třinecké soupisce se rve mladý záložník Zlína Lukáš Hrdlička. Proti Niepołomicím odehrál první poločas, nastoupil s kapitánskou páskou.

Lukáši, jak k tomu došlo, že jsi se objevil v Třinci?

Ve Zlíně bych teď zřejmě mnoho šancí nedostával. Bude se tam hrát o záchranu, takže trenér Vrba teď bude více sázet na zkušenost. Rozhodl jsem se tedy, že zkusím své štěstí v Třinci. Dám do toho všechno, aby se mi to povedlo.

Který post je ti nejbližší?

Jsem spíše ofenzivní záložník. Poslední dva roky jsem v áčku nastupoval z křídla. Ve středu pole byla řada kvalitních hráčů, proto mě trenér využíval spíše na křídle. Naproti tomu v Třinci mi trenéři dávají šanci na postu středního záložníka, na něm se cítím nejlépe. Zatím jsem tedy spokojený.

Co říkáš na úvodní duel, v němž Třinec nestačil na Puszczu Niepołomice?

Na to, že to byl náš vůbec první přátelský zápas, to bylo slušné. Chtěli jsme hrát kombinačně, což se nám dařilo, vypracovali jsme si docela dost šancí. Bohužel jsme nedali gól, což Třinec asi trápilo i v první polovině sezony. Tohle musíme zlepšit. Soupeř hrozil ze standardních situací a jednu proměnil. Měli jsme si to lépe pohlídat.

Odehrál jsi první poločas, vyfasoval jsi kapitánskou pásku. Jak se ti hrálo?

Po kondiční stránce jsem se cítil slušně. Samozřejmě, pořád je co zlepšovat, ještě je na to čas. Jak říkám, dám do toho všechno, abych uspěl.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28