Ohlasy po zápase

Hlučín byl na šance lepší, přiznal kapitán Jakub Habusta

čtvrtek 02. února. 2023 | Redakce
S Hlučínem, svým tradičním soupeřem v přípravě, se třinečtí fotbalisté rozešli po bezbrankové remíze. „Některé situace jsme měli vyřešit lépe,“ uznal kapitán domácího týmu Jakub Habusta.

Jak hodnotíš zápas s Hlučínem?

Myslím, že první poločas byl v naší režii. Hrálo se na jednu bránu, soupeř byl zalezlý. Snažili jsme se hrát kombinačně, ale soupeř velmi dobře bránil, těžce jsme se prosazovali.

Trenér Zbončák avizoval, že budete útočit do zatažené obrany, což se nakonec potvrdilo.

S tím jsme i počítali. Věděli jsme, že Hlučín je nepříjemným soupeřem. V prvním poločase zalezli, hráli z bloku, to se pak hraje každému mužstvo těžko. Do jejich obrany dostávali jsme se složitě.

Co vám scházelo k tomu, abyste vyzráli na pozornou defenzívu soupeře?

Snažili jsme se to rychle obehrávat po stranách, ale tam nám to trochu skřípalo. V prvním poločase jsme měli soupeře dostat pod větší tlak a posílat do vápna více centrů. To se nám sice moc nedařilo, přesto jsme tam měli pár šancí, které jsme mohli využít. Některé situace jsme měli vyřešit lépe.

Ve druhém poločase začal být nebezpečný také váš protivník.

Hlučín zlobil, ve druhém poločase měl více příležitostí než my. Měli jsme tam okénka, což se nemůže stávat. Musíme si to vyříkat, protože takové chyby, kterých jsme se dopustili v rozehrávce, se nemohou opakovat. Pořád je to příprava, takže jedeme dál.

Dřiny už by mělo ubývat, pozvolna začnete ladit formu na březnový start druhé ligy. Jak se cítíš měsíc před začátkem jara?

Pořád jsme v plné přípravě. Je toho hodně, máme těžké nohy a někdy je to znát. To ale k tomu patří, je to prostě příprava. Do ligy zbývá ještě měsíc, pořád máme na čem pracovat. V2řím, že to bude jenom lepší.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29