Aktuální zprávy

Novou pomůcku si pochvalují jak trenéři, tak hráči

úterý 07. února. 2023 | Redakce
Zefektivnit a zoptimalizovat tréninkový proces i následnou regeneraci pomáhá třineckým fotbalistům novinka – speciální senzory Field Wiz s vestami. Třineckému klubu je dodala brněnská společnost Sport Scencie Lab, která je oficiálním distributorem pro Českou republiku a Slovensko.

Senzor švýcarské společnosti FieldWiz s vysokou úrovní integrace je nejmenší a nejlehčí na trhu. Váží pouze 35 gramů. Pohodlná vesta, která se snadno nosí, má vzadu mezi lopatkami kapsu a ta drží senzor.

Zařízení FieldWiz umožňuje monitorovat parametry hráčského výkonu, například externí a interní pohybové zatížení hráčů během utkání nebo tréninků. Shromažďuje spolehlivá data, na základě kterých lze udělat objektivní rozhodnutí a dosáhnout progres v individuálním i týmovém herním výkonu.

Nová pomůcka zaznamenává řadu parametrů – celkovou vzdálenost, vzdálenost podle rychlostních zón, maximální a průměrnou rychlost, vzdálenosti ve vysoké intenzitě, statistiky sprintu, statistiky akcelerací a decelerací, tepelnou mapu, záznam pohybu na hřišti, procentuální vzdálenosti v zónách hřiště a srdeční frekvenci – maximální, průměrnou, údery za minutu atd.

Každý fotbalista má svůj čip, před tréninkem anebo před zápasem si ho nasadí do vesty. Po skočení tréninku či zápasu nám čipy odevzdá, a my si z něho stáhneme veškerá data. To nám pomáhá optimalizovat tréninky, protože třeba krajní záložníci naběhají více než stopeři. Pokud zjistíme nějakou odchylku, kdy hráči nesplní to, co bylo v plánu, můžeme na to v dalším tréninku zareagovat,“ vysvětlil hlavní trenér Třince Martin Zbončák.

Realizační tým Třince si novinku pochvaluje. „Děkujeme vedení klubu, že nám v tomhle směru vyšlo vstříc a my můžeme využívat zařízení od brněnské společnosti Sport Scencie Lab. Díky této novince, pomocí které hráčům poskytujeme kompletní report, snáze předcházíme různým zraněním souvisejícím s únavou či přetížením,“ pokračoval kouč Třince.

Každý z hráčů po tréninku anebo po utkání obdrží kompletní statistiky. „Trenéři vyhodnocují každý trénink i každý zápas. Díky tomu okamžitě od nich máme zpětnou vazbu a díky tomu víme, jak na tom jsme. Je to výborná pomůcka, která zefektivní tréninkový proces,“ řekl kapitán třineckého mužstva Jakub Habusta.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29