Ohlasy po zápase

Utkání jsme znehodnotili. To se nesmí stávat, zlobil se kouč Zbončák

neděle 12. února. 2023 | Redakce
Trenér třineckých fotbalistů Martin Zbončák se vrátil k utkání s Púchovem, v němž jeho tým ztratil dvoubrankový náskok a s druholigovým protivníkem pouze remizoval.

Začali jste velice dobře. Po půli jste vedli 1:0, po obrátce jste náskok navýšili a měli jste i další šance.

Do šedesáté minuty, do prvního inkasovaného gólu z penalty byl náš výkon velmi slušný. Vypracovali jsme si více šancí než soupeř, vedli jsme 2:0. Za toho stavu měli šance Holík, Samiec a Kania. Mělo to být tři nebo čtyři nula.

Místo navýšení skóre přišla černá tříminutovka. Co na ni říkáte?

Byl jsem naštvaný. Během tří minut jsme utkání znehodnotili. V týdnu si to rozebereme u videa, protože tohle se nesmí stát ani v přípravě. Tříminutovka hrůzy nás stála vítězství. Šedesát minut hrajeme dobře a pak to takhle během chvilky znehodnotíme. Tohle hráčům důrazně vytknu.

Povedlo se vám však vyrovnat a nakonec jste sahali po vítězství.

O poločase jsme prostřídali, dali jsme šanci mladému Mieszkovi. Už jsme neměli na hřišti dva kreativní stopery, protože Vojta Brak se zranil. Nahradil ho Straňák, který také nebyl zcela fit. V prvním poločase jsme začínali rozehrávku od kreativních stoperů, ve druhém nám už kvalitní rozehrávka chyběla. Po střídání už náš výkon trochu ztratil kvalitu. I tak jsme měli další šance. V závěru jsme vyrovnali a pak jsme mohli strhnout vítězství na naši stranu. Šanci jsme měli dost. Před zápasem jsme hráčům zdůrazňovali, že se budeme prosazovat po stranách a zakončovat po centrech, což se opět potvrdilo. Po hráčích jsme chtěli, aby byli nebezpeční po stranách, a to splnili. Sestava, která nastoupila do druhého poločasu, to měla zvládnout lépe.

Jak se vám zamlouval výkon křídelníka Tandary, který zapsal tři asistence?

Tandy pracoval v zápase velice dobře, potěšil nás. Svým výkonem si rozhodně řekl o šanci.

Nenastoupili jste v plné síle, scházeli vám Gembický, Jursa a Bernardinho. V průběhu první půle navíc odstoupili kapitán Habusta a Brak.

Hosté souboje dohrávali, dojížděli nás a zranili nám dva hráče, což je veliká kaňka. Pevně věříme, že to nebude nic vážného. Ale jsem naštvaný, protože to byla zákroky zezadu a navíc velice zbytečné. Dva zranění hráči, to je pro nás nepříjemné, vždyť za tři týdny hrajeme.

Testovali jste levého obránce Martina Slaninku. Co říkáte na jeho výkon?

I když hrál po delší pauze, rozhodně nezklamal. Odehrál si to svoje. Byli bychom rádi, kdyby u nás zůstal.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28