Rozhovory

Už jsem si zvykl, hlásí gólman Ondřej Schovanec

pondělí 20. února. 2023 | Redakce
Druhou kompletní přípravu s druholigovým mužstvem Třince absolvoval brankář Ondřej Schovanec. Teprve 17letý talentovaný fotbalista je třetím gólmanem za dvojicí Jiří Adamuška – Lukáš Hasalík.

Tvoje druhá příprava mezi muži vrcholí. Už nejsi nováček, už víš, jak to chodí…

Přesně tak. Kluci mě vzali mezi sebe, bavím se se všemi. Také na tréninky jsem si už zvykl, takže je to pro mě o něco snadnější.

Dovedeš už také lépe skloubit fotbal se školou?
Ano, to také. Zvykl jsem si na rytmus škola – fotbal, vím, jak to nejlépe spojit dohromady.

Zimní příprava se pozvolna chýlí ke konci. Jak jsi ji snášel?
Vloni v zimě jsem byl pouze na soustředění v Luhačovicích. Letos jsem odtrénoval celou přípravu, bylo to rozhodně těžší. Cítím na sobě, že mi zimní příprava prospěla.

Přidal jsi i další odchytané přípravné zápasy…
Něco jsem už odchytal v létě, dohromady to minutově vyšlo asi na tři zápasy. Koncem podzimu jsem odchytal celá zápas proti Vítkovicím a poločas proti Frýdlantu. V zimní přípravě jsem odchytal poločas s Kvítkovicemi a poločas s Frýdkem-Místkem. V obou zápasech mi pomohli spoluhráči, za což jim všem moc děkuji.

Sousední Frýdek-Místek jste deklasovali 7:2. Co na to říkáš?
První poločas byl docela vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Druhá půle už byla jednoznačná. Je dobře, že se kluci chytli. Potřebujeme dávat góly, což se na podzim moc nedařilo. Jinak v tom utkání jsem dostal gól na přední tyč, asi se mu dalo zabránit.

Patříš už do kádru áčka, nicméně budeš pokračovat v devatenáctce?
Měl bych chytat za dorost, abych měl pravidelné zápasové vytížení. Trénovat bych měl s prvním týmem.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29