Preview k zápasu

Sestava? Zatím jasno nemáme, tvrdí kouč Martin Zbončák

čtvrtek 23. února. 2023 | Redakce
Sobotní generálkou v Prostějově završí třinečtí fotbalisté dvouměsíční přípravu na start druhé nejvyšší soutěže. Trenér Martin Zbončák podle svých slov prozatím neví, jak bude vypadat základní sestava. O místo mezi jedenácti vyvolenými si svými výkony říká více hráčů.

Virové onemocnění většiny hráčů vám zkřížilo plány, přišli jste o zápas v Opavě. Vnímáte to jako velikou komplikaci?

Komplikace to byla, protože to utkání s kvalitním soupeřem jsme chtěli odehrát. Nemoc nám nabourala plány. Viróza zasáhla většinu hráčů, trvala tak tři dny, ale teď už jsou všichni kluci zpátky a v pořádku. Když už nás to mělo postihnout, tak je lepší, že se to stalo teď a ne před generálkou nebo prvním mistrákem.

Trénujete už v plném složení?

Martin Slaninka je nemocný a Tomáše Jursu trápil zánět středního ucha. V nejbližších dnech se k nám připojí také kapitán Jakub Habusta, který se zranil proti Púchovu.

Čeká vás generálka na půdě Prostějova. Vyrukujete do utkání v optimální sestavě, nebo ji ještě pořád hledáte?

Do zápasu chceme vyběhnout v sestavě, která přichází v úvahu i pro první kolo na Dukle. Máme ještě několik otazníků, dva tři hráči doléčují šrámy. Zároveň nemůžu říct, že na Dukle bude stejná sestava, která vyběhne v sobotu v Prostějově. Máme totiž příjemné starosti, máme zdvojené posty a většina hráčů si na trénincích říká o nominaci. Bude to ještě zajímavé, ale pokusíme se zvolit tu nejlepší variantu.

Posílený Prostějov bude ideální prověrkou, souhlasíte?

Rozhodně. Týmy už jsou vyladěné, bude to těžký zápas proti kvalitnímu druholigovému soupeři. Budeme si chtít vyzkoušet to, čím se budeme chtít prezentovat na Dukle, byť se jedná o jiné soupeře. Dukla je ještě více kombinační, má řadu technických fotbalistů. Teď se ale těšíme na zápas s Prostějovem. Pokud se všichni dají dohromady, bude to dobrá příprava.

Mělo by se hrát na přírodní trávě.

V úvahu přicházejí dvě varianty, příroční nebo umělá tráva, rozhodnutí padne na základě počasí. Pokud vydrží příznivé počasí a bude se hrát na přírodním trávníku, bude to pro hráče velmi dobrá zpráva. Zatím jsme byli na umělce, v příštím týdnu už bychom chtěli trénovat na přírodní trávě.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28