Ohlasy po zápase

Vzadu jsme hráli profesorsky, zlobil se kouč Zbončák

neděle 26. února. 2023 | Redakce
Svým počínáním v závěrečném herním testu fotbalisté Třince pořádně rozlítili trenéra Martina Zbončáka. „Hráli jsme profesorsky. Jsem naštvaný, moji zlobu pocítí i hráči,“ varoval kouč.

Poslední vystoupení v přípravném období jste si jistě představoval jinak…

Bylo to poučné. Hráčům i nám trenérům zápas ukázal, že pokud se fotbal nedělá hlavně směrem dozadu se zodpovědností, vzájemným zajišťováním a komunikací, nelze uspět s nikým. To, jak jsme se prezentovali v úvodních 30. minutách, je neakceptovatelné. Jsem hodně naštvaný a hráčům to v pondělí vytknu. Věřím, že si to vezmou k srdci, protože takhle se prezentovat nemůžeme.

Čím si vysvětlujete zbabraný vstup do utkání?

Vzadu nám to nefungovalo. Hráčům opakujeme, že chceme hrát kombinačně, ale když je těžké hřiště, musejí se podmínkám přizpůsobit. Prostějov to udělal. Po zisku míče rychle nahoru a do křídel, bez zdlouhavé kombinace. My jsme se snažili rozehrávat, zašívali jsme se, svou zpětnou rozehrávkou jsme dostávali brankáře do úzkých. Musíme si to vyjasnit a říct si, co jsme dělali špatně, aby se to už neopakovalo. Foukal vítr a byl špatný terén, ale stejné to bylo i pro soupeře.

Ve druhém poločase se vám podařilo udržet vzadu nulu.

Byli jsme fotbalovější, ale soupeř už měl nahráno, vedl 3:0. Měli jsme chuť s tím něco udělat, snažili jsme se hrát po stranách, ale vždycky nám scházel krok, nebo to soupeř odehrál na roh, kterých jsme měli hodně. Pokud takhle prokoučujeme 30 minut, pak už nemáme šanci. Musíme si z toho vzít ponaučení a do prvního zápasu jít jinak nastavení. Pro mě to byl vzadu profesorský fotbal. Profesoři, nic se nám nemůže stát, nějak to vzadu uhrajeme. Hráči si to snad uvědomí. Když už jsem naštvaný já, ať to pocítí i oni.

Znepokojuje vás, že jste se neprosadili střelecky?

Mrzí mě to, na koncovce se snažíme pracovat. Centrů do vápna přišlo spousta, ale buď to bylo umění Prostějova nebo naše neschopnost najít si v šestnáctce prostor k zakončení, protože ve vápně jsme měli tři až pět hráčů. Do vápna se dostáváme, ale gólů dáváme málo, nejsme tolik produktivní. To však nebyl hlavní problém. Kdybychom k utkání přistoupili tak, jak jsme měli, tak by to skončilo třeba 0:0.

Do prvního mistrovského zápasu s Duklou zbývá necelý týden.

Máme nějaké šrámy, někteří hráči jsou zranění. Doufám, že do soboty, kdy hrajeme, se dáme do pořádku. To, co bylo v přípravě, se maže, začíná liga. Pokud mělo něco takového přijít, je fajn, že se to stalo teď a ne na Dukle.

Nezamotali vám hlavu někteří hráči, s nimiž jste počítali do základní sestavy?

Prohráli jsme 3:0, takže určitě. Neděláme si starosti, jak poskládat sestavu, ale od některých hráčů, u kterých jsme se rozhodovali, zda ano či ne, jsme čekali lepší výkon.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28