Rozhovory

Věřím, že se to už nebude opakovat, říká Marián Tandara

pondělí 27. února. 2023 | Redakce
V generálce proti Prostějovu nastoupil v záloze Marián Tandara. Mladý fotbalista po utkání uznal, že jeho celek nepodal zrovna nejlepší výkon.

Co říkáš na poslední přípravný zápas? Překvapil vás něčím Prostějov?

Ani ne. Na hrotu měli vysokého hráče, hráli velice jednoduše. Nakopli dlouhý míč, sklepli do strany. Často také chodívali do brejků. Ze začátku jsme to nezachytili, ale postupem času už šance neměli. My také ne, hrálo se povětšinou mezi šestnáctkami, bylo plno osobních soubojů.

Brzy jste prohrávali 2:0. Tomu se v prvním mistrovském utkání budete muset vyvarovat.

Vstup do utkání jsme měli velmi špatný. Budeme si muset rozebrat chyby. Na ty si příště musíme dát veliký pozor, vždyť už nás čeká první mistrovský zápas.

Utkání oba týmům znesnadňoval silný vítr. Hanákům dopomohl ke gólu na 3:0.

Zápas nebyl snadný, přírodní podmínky byly opravdu náročné. Po delší době jsme hráli na přírodní trávě, před utkáním jsme na ni měli jen předzápasový trénink. Hřiště bylo těžké, jednou nám vítr stočil míč do brány. Předtím penalta, protiútok. Nebylo to moc povedené utkání.

Malým pozitivem je to, že druhý poločas jste odehráli bez obdržené branky.

V prvním poločase jsme měli nějaké náznaky, ve druhém jsme hru zlepšili. Vypracovali jsme si několik pološancí, ale ani jednu z nich jsme nedotáhli ke gólu. Soupeř už pak také neměl další možnosti.

Naplní se rčení: nepovedená generálka – úspěšná premiéra?

Věřím, že v mistrovském utkání se to už nebude opakovat. Budeme se snažit hrát pozorně v obraně a využívat našich přednosti. Snad budeme v Praze úspěšní.

Těšíš se na utkání na legendární Julisce?

Nikdy jsem tam nehrál, na utkání se velice těším. Doufám, že terén na Julisce bude lepší než v generálce.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28