Preview k zápasu

Do Třince míří Varnsdorf

čtvrtek 16. března. 2023 | Redakce
Druholigové fotbalové jaro konečně dorazí také do Třince. V sobotu od 10.15 hodin třinečtí fotbalisté nastoupí proti Varnsdorfu.

Severočeši si v letošním ročníku Fortuna:Národní Ligy vedou velice zdatně. Doposud vyhráli osm utkání, čtyřikrát si s protivníkem podali ruku na znamení výsledkového smíru a v pěti případech našli přemožitele.

Mají 28 bodů pří skóre 26:19 a v tabulce jsou na průběžném pátém místě. Na vedoucí Příbram ztrácejí šest bodů.

Poslední vzájemný zápas vyzněl lépe pro fotbalisty Varnsdorfu, kteří zásluhou gólově plodné desetiminutovky Třinec pokořili 3:0.

Na jaře si mužstvo trenéra Miroslava Holeňáka přivezlo remízu 1:1 z Prostějova. Proti Dukle vinou nezpůsobilého terénu nenastoupilo.

Celek trenérů Martina Zbončáka a Zdeňka Cieslara má opačné starosti. Ještě více je umocnily úvodní porážka 2:0 na stadionu Dukly Praha a další nezdar na půdě béčka Slavie, kde prohráli 3:1.

Dvě prohry třinecké fotbalisty srazily na poslední místo tabulky. Mají 18 bodů, nicméně na dolní střed tabulky ztrácejí pouze tři body. Vítězství by jim pomohlo odpoutat se z posledního místa.

Po nepovedeném začátku jara, kdy jsme prohráli oba zápasy, si všichni moc dobře uvědomujeme, že jsme v těžké situaci. Hráči jsou na utkání stoprocentně připravení. V sobotu to bude vypadat úplně jinak, než v úvodních dvou jarních zápasech. Doma musíme být silní, ostatně moc dobře víme, že cesta k záchraně povede přes úspěchy na domácím hřišti,“ zdůraznil sportovní manažer FK Třinec Marek Čelůstka.

Sobotní střetnutí bude řídit trojice rozhodčích Lukáš Raplík, Zdeněk Arnošt a Jakub Mojžíš. Na utkání, kterým třinecký klub spouští kampaň „Nahraj na novou šanci. Daruj kostní dřeň“ zaměřenou na boj proti leukémii, mají diváci vstup zdarma.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28