Ohlasy po zápase

Habusta: Těší mě, že můj gól pomohl ke třem bodům

pondělí 20. března. 2023 | Redakce
Vítěznou branku Třince proti Varnsdorfu v nastaveném čase vsítil parádní střelou kapitán Jakub Habusta. Ostřílený záložník se trefil poprvé v probíhajícím soutěžním ročníku.

Po Slavii jsi řekl, že už tě nebaví hrát neustále o záchranu. Závěr utkání s Varnsdorfem tě ovšem musel bavit náramně.

Kluků v kabině jsem se ptal, jestli není krásné vyhrávat. Je to úplně jiný pocit, zvlášť, když rozhodneme v 90. minutě. Myslím si, že tři body jsme si zasloužili. Byl bych hrozně zklamaný, kdybychom tím gólem, který jsme dostali, to utkání zremizovali a nezvládli ho. Jsem hrozně šťastný, že máme tři body.

Centr Martina Samiece odvrátil jeden z protihráčů za velké vápno. Hned jsi věděl, že vystřelíš?

Ano, doplnil jsem tu akci s tím, že vystřelím. Střílel jsem pravou, buď by šel míč směrem na budovu STaRS nebo do brány. Jsem rád, že to vyšlo a byla z toho vítězná branka.

Jedna z nejdůležitějších v dresu Třince?

Moc gólů nedávám, tohle je první gól sezony. Byl moc důležitý a jsem rád, že pomohl ke třem bodům.

Jak hodnotíš zápas s tabulkově výše postaveným soupeřem?

V prvním poločase jsme si vytvořili další tři čtyři šance, které měly skončit gólem. Mohli jsme vést dva nebo tři nula a druhý poločas by byl klidnější. Ve druhém poločase jsme se dostali pod tlak, nechali jsme Varnsdorf hrát. Asi to bylo i tím, že jsme si uvědomovali, o co hrajeme. Varnsdorf převzal otěže zápasu a my jsme bohužel dostali branku na 1:1. Naštěstí to nakonec dopadlo dobře.

Hráli jste za trenéry, kteří měli takříkajíc nůž na krku?

Samozřejmě, ale také za sebe, za celý klub. Šlo nám o to, abychom byli v klidu a v reprezentační přestávce mohli poctivě pracovat. Pak nás čeká zápas ve Vlašimi, na který se musíme výborně připravit. Uspějeme jedině poctivostí.

Od začátku podzimu jste tabulkou neustále klesali, až jste se ocitli na dně. Soupeřům jste ale jasně ukázali, že se jen tak nevzdáte…

Doufám, že ano, protože sílu máme, proti Varnsdorfu jsme to ukázali. Věřím, že budeme silní především na domácím hřišti. Ale musíme vozit body i z venku. Liga je hrozně vyrovnaná, pořád jsme ve hře. Můžeme stoupat tabulkou, ale musíme sbírat bod po bodu.

Vybavil se ti vzájemný zápas na jaře loňského roku, v němž Varnsdorf z posledního rohového kopu vyrovnal na 1:1?

Samozřejmě. Věděli jsme o tom, připomínali jsme si to i před zápasem. Ale je to minulost, a teď to byl úplně jiný zápas. Těší nás, že jsme ho dotáhli do vítězného konce.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29