Rozhovory

Ve Vlašimi se mi hrálo docela dobře, vybavuje si Martin Samiec

středa 29. března. 2023 | Redakce
V prvním zápase po reprezentační přestávce se třinečtí fotbalisté představí na hřišti zvedající se Vlašimi. „Věříme, že venku už konečně uspějeme a přivezeme body,“ prohlásil záložník Martin Samiec.

Na podzim jste Vlašim skolili 4:0, ty jsi naskočil na závěrečných deset minut. Jaké máš vzpomínky na první letošní vzájemné měření sil?

Měl jsem po zranění, nebyl jsem ještě v plné zápasové kondici, abych nastoupil dříve. To utkání se nám povedlo, vyšlo nám skoro všechno.

Středočeši vám mají co vracet…

To asi ano. Víme, že mají mladé, ale velmi dobré kluky, kteří hrají kombinační fotbal. Pokusíme se na ně co nejlépe připravit. Věříme, že venku už konečně uspějeme a přivezeme body.

Zvládnete to i bez stopera Martina Foltyna, který bude pykat za čtyři žluté karty?

Každého se dá nahradit, takže pevně věřím, že to zvládneme i bez něho.

Překvapilo tě, že Vlašim vykročila do sezony levou nohou a dlouho se nemohla rozjet?

Bylo nám jasné, že Vlašim má kvalitu, že postupně půjde nahoru. Asi to byla její smůla, že soupeři se zpočátku na její mladé hráče dobře připravili. Druhá liga je o soubojích a možná dostávali branky kvůli tomu, že se neustále snažili hrát kombinačně.

Patříš mezi hráče, kteří toho ve Vlašimi odehráli nejvíce…

Z Vlašimi jsme si v minulosti nějaký ten bod odvezli. Je to tam však takové specifické. Pamatuji si, že hřiště je tam dost zapískované, není vždy optimální. Budeme věřit tomu, že tentokrát bude ideálně připravené pro nás a odvezeme si tři body.

Jak se ti ve Vlašimi hraje?

Vybavuji si nějaké zápasy, v nichž se mi ve Vlašimi hrálo docela dobře.

Kudy povede cesta k úspěchu?

Bude potřeba zodpovědně bránit, koncentrovat se na každou situaci. Snad si nějaké šance vypracujeme a proměníme je.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28