Ohlasy po zápase

Závěr jsme měli zvládnout, litoval Tomáš Omasta

neděle 16. dubna. 2023 | Redakce
Pouze desítky sekund dělily třineckého záložníka Tomáše Omastu od toho, aby se jeho trefa do sítě Vyškova stala vítězným gólem. Jihomoravané dvěma slepenými góly překlopili vítězství na svou stranu.

Vyškov na jaře není v optimální střeleckém pohodě. Napadlo tě, že tvoje trefa by mohla znamenat tři body?

Určitě ano. Věděli jsme, že Vyškov se střelecky trápí. Ukázali to v prvním poločase, kdy měli docela dost střel, nějaké závary, trefili dokonce břevno, ale nebyli schopni dát gól. Bohužel pro nás ke konci zápasu po dvou stejných akcích nám dali dva góly.

Ztratit vítězství v rozmezí dvou minut, navíc až v závěru zápasu, to určitě hodně bolí…

Tohle se nesmí stávat, vyhodnotíme si to na videu. Ke konci jsme už byli pod tlakem, přesto si myslím, že v našich silách bylo ten závěr zvládnout. Bohužel to tak nedopadlo.

Jakým soupeřem byl Vyškov?

Herně jsou na tom velice dobře. Chtěli hodně kombinovat, terén jim moc nevyhovoval. My jsme naopak chtěli hrát trochu jednodušeji dopředu, poctivě dozadu a v některých pasážích více podržet míč.

Návrat do sestavy jsi oslavil hezkým gólem. Střela se ti povedla podle představ?

Venca mi to výborně nachystal a já to už jen uklidil. Zamířil jsem na tu stranu, ale že míč zapadne přesně do růžku, jsem nečekal.

Když domácí Kanakimana neproměnil samostatný únik, věřil jsi, že vítězství už udržíte?

Bazy nás v tu chvíli výborně podržel. Věřil jsem, že to byl klíčový moment, který jsme přestáli, že to už urveme. Myslel jsem, že už to ukopeme někde u praporku, že už se do ničeho nedostanou.

Ve středu od 17. hodin nastoupíte doma proti vedoucí Příbrami.

Čeká nás další zápas, musíme se na něho dobře nachystat. Sezona je v plném proudu, nesmíme mít hlavy dole, jedeme dál. Příbram je silným kombinačním týmem, vpředu má Wágnera. Snad se s ním naši stopeři úspěšně poperou. Nemá cenu spekulovat, musíme vyhrát.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36