Rozhovory

Střed hřiště mi vyhovuje více, říká Lukáš Holík

úterý 25. dubna. 2023 | Redakce
K remíze v Chrudimi vydatně přispěl středopolař Lukáš Holík, který se vrátil na své původní místo ve středu hřiště. Z přímého kopu přesně našel Martina Foltyna, který hlavičkou do šibenice vsítil branku do šatny.

Branka, asistence a průnik, po kterém následoval gól z trestného kopu - taková je tvoje bilance ze dvou posledních duelů. Prospěl ti návrat do středu hřiště?

Myslím si, že na té desítce mi to sedí více. Vyhovuje mi to více než na kraji hřiště, snad je to i vidět. Moc mě těší, že moje forma jde nahoru. Myslím si, že stoupá forma celého týmu, což je pro nás jen a jen dobře. Poslední dva zápasy se mi povedly, naše mužstvo z toho těžilo. Jak říkám, všichni teď hrajeme dobře, což je fajn.

Trenér West poukazoval na to, že Chrudim výtečně brání, že vás nečeká nic snadného. Potvrdila se jeho slova?

Ano, bylo to tak. Chrudim má propracovanou defenzívu a vzadu si to vůbec nekomplikuje. Měli tam snad pět bránících hráčů, bylo to pro nás těžké, ale konečně jsme si pomohli standardkou. Kdybychom měli více štěstí, mohli jsme v Chrudimi i vyhrát.

Tvoje střela po zpětné přihrávce Machuči rozvlnila pouze boční síť….

Byla to dobrá akce, dostal jsem přihrávku od Ondry Machuči. Míč mi dobře sedl, ale těsně jsem minul. Měli jsme více šancí než soupeř, ale kdybychom vyhráli, bylo by to se štěstím. Myslím si, že remíza je spravedlivá.

Co říkáš na výsledky Chrudimi, která na jaře zapsala jednu výhru, jednu prohru a ve zbývajících zápasech remizovala?

Je to hodně neobvyklé, ale pro ně asi docela dobré, když sbírají body a neprohrávají.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28