Rozhovory

Z každého zápasu chceme vytěžit maximum, říká Martin Samiec

středa 03. května. 2023 | Redakce
Pět kol před koncem sezony jsou fotbalisté Třince v pořádné šlamastyce. Po domácím nezdaru s Táborskem jedou s cílem naplno bodovat do Jihlavy. „Chceme odvést co nejlepší výkon a uvidíme, na co to bude stačit,“ říká třinecký univerzál Martin Samiec.

Zatímco Táborsko pravidelně vyhrávalo na jihu Čech, vy jste ve vzájemných zápasech slavili vítězství na domácí půdě. Teď tahle vaše série skončila…

Nad tím, jak jsme hráli s Táborskem doma a jak venku, jsem se příliš nepozastavoval. Ale vím, že nějaké ty zápasy na domácím hřišti jsme vyhráli, teď si ani nevybavuji, jestli nás tady někdy porazili. Tentokrát nás bohužel porazili – za ten první poločas.

Co bylo podle tebe špatně?

Nevyšly nám první přihrávky, soupeř se naopak chytil a pak už se to vezlo. Soupeř byl možná ve větší psychické pohodě a dal nám dva góly.

Do druhé půle jste nastoupili jako vyměnění…

Za druhý poločas jsme si zasloužili minimálně remizovat. Až na jeden brejk jsme je do ničeho nepustili. Měli jsme převahu, pořád jsme útočili. Někdy nám chybělo kousek štěstí, jindy jsme to mohli lépe dohrát.

Jak těžké byly vzdušné souboje s urostlými stopery Navrátilem a Novákem?

Měli snad čtyři vysoké hráče, takže při standardních situacích měli výškovou převahu. Třeba při tom druhém gólu jsme to měli asi rychleji odcouvat a míč odhlavičkovat pryč. Přímý kop zahráli výborně, naběhli si a dali gól. Novák, Navrátil i Koné jsou vysocí, takže jsme to měli těžké. Máme rychlejší hráče, měli více jsme se prosazovat ze hry. Novák s Navrátilem jsou ve vzduchu výborní, odehráli to zkušeně, ale při hře po zemi už na tom nejsou tak dobře jako dvacetiletí kluci. S tím jsme si měli poradit lépe.

V pátek k večeru vás čeká existenční zápas v Jihlavě.

Do Jihlavy pojedeme vyhrát. Do konce zbývá už jen pět zápasů, z každého se budeme snažit vytěžit maximum. Chceme odvést co nejlepší výkon a uvidíme, na co to bude stačit.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28