Rozhovory

Musíme do toho dát 110 procent, burcuje Martin Slaninka

středa 17. května. 2023 | Redakce
Líšeň, Opava, Karviná. Třinecké fotbalisty čekají zápasy o všechno. Musejí v nich uspět, jedině tak druhou ligu zachrání. „Nikdo nám v tom nepomůže, jenom my sami,“ zdůrazňuje obránce Martin Slaninka.

Začněme utkáním s béčkem Sparty. Přineslo dvě červené karty, váš nevídaný obrat v deseti a gól v páté minutě nastavení…

Myslím si, že takový zápas jsem ve své kariéře ještě nehrál. Hrozně moc nás to všechny mrzí. Ani nevím, co k tomu říct…

V prvním poločase jsme nevyužili několik slibných možností, a navíc jste v jeho závěru přišli o vyloučeného Braka. Co tě v tu chvíli napadlo?

Tušil, jsem že to bude těžké, ale stále jsem věřil. Vím, že máme kvalitu. Řada zápasů s červenou kartou dopadla dobře. Vzhledem k tomu, co se stalo na konci, ten zápas pro nás dobře nedopadl, ale i s ohledem na tu červenou kartu bychom po prvním poločase možná ten bod brali.

Neměl jsi po gólu Sparty obavy, že mohou následovat další a vzejde z toho vysoká porážka?

Bazy (Jiří Adamuška) podal v bráně vynikající výkon. Už jsme museli hrát na riziko, dostali jsme gól. Jestli dostaneme další dva nebo tři, to už bylo jedno. Dali jsme dva góly a otočili tak výsledek. Škoda, že jsme vedení neudrželi.

Oba vaše góly se zrodily po centrech ze strany.

Házeli jsme aut. Už před ním jsem si říkal, že by míč mohl propadnout až na zadní tyč. Míč se po vhazování vrátil k Omovi (Tomáši Omastovi), ten odcentroval na zadní tyč. Viděl jsem, že ten míč bude dlouhý, a tak jsem akci zavřel. Trefil jsem to dobře.

Co se ti v ten moment honilo hlavou?

Byla to neskutečná euforie. Ty tři body jsme už měli nějak ubojovat, uválčit. V nastaveném čase nás potkala nekoncentrovanost. V šestnáctce jsme v šesti sedmi hráčích a jeden protihráč nám dá gól. Někdo u něho měl být, byla to velká chyba.

Máš zkušenosti s vypjatými bitvami o udržení?

Na Slovensku ne a snad ani v Prostějově, kde jsme se zachránili už šest kol před koncem soutěže. Dvakrát jsem to zažil ve Frýdku, takže vím, jak je to těžké. Nám už nikdo nepomůže, musíme si poct sami. Na hřišti musíme nechat sto deset procent, nikdo to za nás neudělá. Musíme bojovat a dávat góly. Musí to vypadat jako ve druhém poločase se Spartou. Pokud v tom budeme pokračovat, tak se o nás nebojím.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28