Rozhovory

Jiří Adamuška: Pokračovat v Třinci mi dávalo smysl

středa 21. června. 2023 | Redakce
Také v nadcházející sezoně bude fotbalový Třinec spoléhat na schopnosti a zkušenosti brankáře Jiřího Adamušky.

Těšil jsi se na start letní přípravy po sestupu z druhé ligy?

Na přípravu jsem se těšil. Zůstalo jen nějaké torzo kádru, z toho loňského už nás moc nezbylo. Probíhají různá jednání, jsem zvědavý, jak se kádr nakonec obmění. Na prvním tréninku bylo patrné, že všichni kluci mají chuť trénovat. Měli jsme posilovnu, trénink na hřišti, pak běhání na tartanu a brankářský trénink.

Nově má gólmany pod dohledem Pavel Bardoň…

Přiznám se, že nového trenéra brankářů jsem osobně neznal. Když jsem se dozvěděl, že přijde. Podíval jsem se na internet, kde všude působil. Slíbil, že nám dá zabrat, ale přesto se těším na novou spolupráci.

Mohl jsi zůstat ve druhé lize, nabídku nováčka z Kroměříže jsi nakonec nepřijal. Proč jsi upřednostnil Třinec?

S ženou bydlíme ve Frýdku-Místku. Tím, že teď čekáme miminko, tak jsme moje působiště řešili spolu. Z rodinných důvodů budu pokračovat v Třinci. Také kvůli tomu, že už tady jsem několik sezon, sedm a půl roku, dává mi smysl pokračovat.

Před příchodem do Třince jsi chytal ve Slavičíně, který nedávno odřekl postup do MSFL. Co na to říkáš?

Ze Slavičína nejsem, pocházím z Brumova – Bylnice. Ale do Slavičína je to kousek, takže je to skoro doma. Chystával jsem tam v době, kdy byl farmou Zlína. Od kamaráda, který tam hraje, jsem slyšel, že nabídku postoupit dostali už před několika lety. I tenkrát odmítli. Myslím si, že divize jim vyhovuje. Mají dobrý mančaft, každý rok se pohybují na špici. Kluci mají zaměstnání, v MSFL by to všechno měli složitější.

Není to tak dávno, co mezi tvé spoluhráče patřil útočník Mohamed Tijani, který přestoupil z Baníku do Slavie. Napadlo by tě, že to jednou dotáhne takhle daleko?

DO Třince přišel v mladém věku a bylo na něm patrné, že se potřebuje vyhrát. Už tenkrát měl obrovskou sílu v osobních soubojích a kvalitu v zakončení. V Baníku nasbíral zkušenosti, začal stabilně hrát ligu, v posledním půlroce střílel i góly. Dostal nabídku Slavie, takže to je to nejlepší, co jej mohlo potkat.

V sobotu vás čeká premiérové přípravné utkání ve Zlíně.

Už jsem tam hodně dlouho nehrál, takže se na ten zápas velice těším.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10