Rozhovory

Získávám obrovské zkušenosti, pochvaluje si Kryštof Horniak

středa 12. července. 2023 | Redakce
Fotbalový Třinec výrazně omladil kádr. Nejmladším fotbalistou, který se s týmem připravuje, je teprve 16letý odchovanec – nadějný střední záložník Kryštof Horniak.

Byl jsi někde na prázdninách?

S áčkem jsem měl trénovat už od začátku přípravy, ale v klubu mi dovolili rodinnou dovolenou v Chorvatsku, takže jsem si odpočinul. Naskočil jsem do druhého týdne přípravy.

První zkušenost s dospělým fotbalem jsi získal už v 15 letech, kdy jsi v posledním zápase loňské sezony v Karviné odehrál úvodní poločas. Teď jsi přidal další dva zápasy mezi muži – proti béčku Žiliny a modelové utkání…

Je to velice náročné, úplně něco jiného než v dorostu. Hra je rychlejší, soubojovější, zkrátka je to jiné. Pomaličku si zvykám, snad to bude lepší a lepší.

Uplatníš nabyté zkušenosti v dorosteneckých soutěžích?

Zatím přesně nevím, jak a s kým budu trénovat, to se teprve bude řešit. Měl bych hrávat za devatenáctku. Každý trénink mezi muži je pro mě velikou zkušeností do budoucna. Díky kterým se mohu zlepšovat.

Máte před sebou tři přípravné utkání s Frýdkem-Místkem, Hlučínem a Kvítkovicemi.

Prozatím vůbec netuším, jak se trenéři rozhodnou, zda budu hrát. Ale zahrál bych si moc rád.

Všem spoluhráčům v šatně už tykáš?

Už ano. Kluci mi říkali, že už jim mám začít tykat. Všichni jsou super, vzali mě mezi sebe. Jako nejmladší nosím pití a pomůcky, ale to k tomu prostě patří.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36