Rozhovory

Zůstal v kádru. Překvapilo mě to, nezastírá Mieszek

pondělí 17. července. 2023 | Redakce
V kádru Třince se udržel mladý odchovanec Matěj Mieszek. Proti Frýdku-Místku odehrál nadějný stoper úvodních šedesát minut.

Třinec v uplynulých dnech postupně zužoval kádr. Překvapilo tě, že jsi se v něm udržel?

Překvapilo mě to. Jsem moc rád, že jsem zůstal. Hodí se mi to i kvůli škole, jsem v posledním ročníku, dělám elektrotechniku, nemusím nikam dojíždět. Asi nebudu mezi prvními dvěma stopery, ale budu stoperskou dvojici jistit, kdyby se něco stalo.

Co říkáš na utkání s konkurenčním Frýdkem-Místkem?

Zápas nám ukázal, co máme zlepšit. Hlavně je potřeba zrychlit hru, protože Frýdek-Místek s námi držel krok dopředu i dozadu. Musíme si dávat pozor na brejky. Všichni jdeme dopředu, útočíme, ale když nedohrajeme situaci, následuje rychlý protiútok, ze kterého nás může soupeř potrestat. Myslím si, že utkání nám ukázalo i to, že soupeři dopřáváme příliš mnoho času.

Šancí a střeleckých pokusů jste měli celou řadu, ale neproměnili jste je…

Gólových situací tam bylo dost, aspoň jeden gól tam měl padnout, ať ten výsledek trochu vypadá.

Co říkáš na Frýdek-Místek, který nastoupil s řadou zkušených hráčů?

Ty starší hráče moc neznám, ale objevilo se tam hodně mladých hráčů, kteří postoupili do první dorostenecké ligy, takže kvalitu určitě mají.

Jak se cítíš po nejtěžší fázi letní přípravy?

Tři týdny jsme měli opravdové peklo, po kterém následoval regenerační týden. Musím říct, že teď na mě ty tři týdny dolehly. Není to ještě ono, ale pozvolna se do toho dostáváme. Věřím, že formu vyladíme.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10