Aktuální zprávy

Kouč West: Bude to těžké. Čekají nás kvalitní soupeři

středa 02. srpna. 2023 | Redakce
Pouhé tři dny zbývají do startu nového ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy, ve které se třinečtí fotbalisté nedobrovolně ocitli po dlouhých 11 letech. „Věřím, že se budeme držet v čele, nebo budeme na dostřel nejlepším celkům,“ prohlásil jejich trenér Roman West.

S přípravou na novou sezonu Třinečtí začali nejrychleji ze všech třetiligových týmů. Hlavní kouč Roman West s kondičním trenérem jim v úvodních třech týdnech servírovali tvrdé dávky.

Během sedmi náročných týdnů jsme odvedli spoustu práce. Věřím, že v sezoně se to projeví. Měli jsme výborné tréninkové podmínky. Absolvovali jsme spoustu běžeckých i silových tréninků, využívali jsme hřiště, měli jsme k dispozici regeneraci, saunu i vířivku, také jsme chodili na koupaliště. Teď se k tomu přidala kryokomora, aby z hráčů opadla únava,“ řekl trenér Třince Roman West.

Připustil, že v přípravných zápasech jeho chráněnci působili těžkopádným dojmem. „Únava na hráče doléhala déle, než jsme čekali, vstřebávali ji těžce. Po čtrnácti dnech, kdy jsme už trochu polevili, na hráčích byla stále patrná. Až ke konci přípravy, v zápase s Hlučínem, a především teď v duelu s Petřvaldem, bylo vidět, že únava z hráčů opadává. Věřím, že na první kolo budou dobře připravení,“ pokračoval hlavní kouč.

Jeho celek postupně prohrál se Zlínem, pak remizoval s béčkem Žiliny, Frýdkem-Místkem a Kvítkovicemi. Posléze uspěl v Hlučíně a v generálce přehrál Petřvald.

Přišla spousta mladých hráčů, do každého zápasu jsme šli v jiné sestavě. Zkoušeli jsme různé varianty hry, kdo kde může či nemůže hrát. Individuální výkony někdy vypadaly lépe, jindy hůře, vše bylo zkreslené tou zmíněnou únavou. Jsem hrozně rád za tři zápasy proti třetiligovým týmům. Kdybychom je neabsolvovali, vůbec nevíme, do čeho jdeme. Zjistili jsme, že nás čekají kvalitní soupeři, že to budeme mít v každém zápase těžké a náročné. Nesmíme udělat chybu, musíme se koncentrovat, hrát zodpovědně, a když si vytvoříme šance, bude je potřeba proměnit,“ poukázal trenér.

Po loňské sezoně z Třince odešlo dvanáct hráčů, stejný počet jich přišel. Patří mezi ně i dva odchovanci – teprve 16letý střední záložník Kryštof Horniak a obránce Matěj Mieszek.

Skládali jsme nový tým, kádr jsme dali dohromady docela rychle. Je dostatečně široký, je v něm konkurence, budeme mít z čeho vybírat. V případě, že to bude po poločase nebo po hodině hry vyrovnané, musíme zůstat trpěliví a nepanikařit, máme v kádru hráče, které můžeme poslat na hřiště a oni mohou v posledních třiceti minutách rozhodnout. Pravou tvář nám ukáže až samotná soutěž, protože spoustu hráčů jsme zatím viděli jen v přípravě a zatím nevíme, co s nimi udělají mistrovská utkání,“ vykládal kouč. Už má víceméně jasno, kterým fotbalistům dá důvěru v zahajovacím duelu s Hodonínem.

Třebaže si Třinec uchoval statut profesionálního mužstva, procházka rajskou zahradou ho rozhodně nečeká. Řada mužstev přivedla kvalitní fotbalisty a neskrývá své ambice.

Silný bude Hlučín, kterému vloni těsně unikl postup do druhé ligy. Má sebevědomé a sehrané mužstvo, které už je hodně dlouho pospolu a hraje dobrý a účelný fotbal. Dalším bude béčko Baníku, které může využívat špičkové hráče ze širokého kádru áčka. A také Uničov, který na jaře vyhrál třináctkrát v řadě a má zkušené hráče z Olomouce, kteří dávají hodně gólů,“ odtušil trenér Třince Roman West.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Rosice - Karviná "B" 3:1, Blansko - Uherský Brod 2:2, Brno - Frýdlant 1:1, Hlučín - Frýdek-Místek 3:2, Hranice - Ostrava "B" 0:1, Slovácko "B" - Uničov 0:0, Zlín "B" - Hodonín 0:2, Zlínsko - Znojmo 2:1.

7. 5. 2024, 09:34

33. kolo MSFL

Výsledky 33. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39