Rozhovory

Bude to jen o nás, tvrdí kapitán Lukáš Holík

čtvrtek 10. srpna. 2023 | Redakce
Novým kapitánem třineckých fotbalistů se stal zkušený záložník Lukáš Holík, který od svých spoluhráčů získal nejvíce hlasů. Jeho zástupcem bude brankář Jiří Adamuška.

Překvapilo tě, že při volbě nového kapitána jsi dostal nejvíce hlasů? Za tebou skončili Jiří Adamuška a Tomáš Omasta.

Že jsme dostali nejvíce hlasů my tři, to mě ani tak nepřekvapilo, nicméně že spoluhráči zvolili zrovna mě, to mě zaskočilo. Zodpovědnosti se nezříkáme, zkušenosti máme, na hřišti za nás musejí mluvit naše výkony. Jako kapitán jsem už párkrát zaskakoval v Opavě, ale dlouhodobě jsem pásku nikdy nenosil.

Co říkáš na letní přípravu?

Tahle byla asi nejnáročnější, jakou jsem zažil. Řekl bych, že tohle se nedá srovnat ani s panem trenérem Pulpitem. Bylo to náročné, ale bylo potřeba to podstoupit. Měli jsme spoustu tréninků, hodně jsme běhali, takže natrénováno máme. Soupeře snad uběháme, a v závěru zápasů, kdy se nám třeba nebude moc dařit, to pak zlomíme na naši stranu.

Na velkou únavu pramenící z přípravy si stěžovali i nemladší spoluhráči. Jak se cítíš na prahu nové sezony?

Až v posledním týdnu přípravy jsme pocítili, že už jsme svěžejší, na trénincích už to bylo vidět. Setřást únavu trvalo déle, protože někteří kluci nebyli zvyklí takhle trénovat.

Jak se ti jeví nově vytvořené mužstvo Třince?

Docela dobře. V mužstvu máme mix zkušených hráčů a mladých kluků. Budeme se jim snažit co nejvíce pomoct, aby ten jejich potenciál co nejvíce rostl.

MSFL jsi nikdy nehrál. Tušíš, co tě v neznámé soutěži čeká?

Hrál jsem ji před léty v béčku Zlína, odehrál jsem pár zápasů. Vím, že to je náročná a silová soutěž. Myslím si, že to bude o nás, zda se kvalitně připravíme na zápasy a zda je zvládneme.

Jak hodnotíš soutěžní premiéru s Hodonínem, která se vám nevyvedla?

V prvním poločase jsme si vytvořili několik šancí, z nichž jsme mohli skórovat. Hra byla kostrbatá, ale pořád se ještě sehráváme. Chtěli jsme jednoznačně vyhrát, což se nám nepodařilo. Naštěstí máme aspoň bod, musíme ho přijmout. Teď už je potřeba soustředit se na další zápas, v němž budeme chtít vyhrát a připsat si tři body.

Co říkáš na pohárový duel ve Vítkovicích, kde jste naopak s přehledem zvítězili?

Postoupili jsme zaslouženě. V první půlce měli domácí patnáctiminutovku, kdy zlobili, ale podařilo se nám je otupit druhým gólem a pak už bylo utkání v naší režii. Chci věřit tomu, že to byl ten zápas, který jsme potřebovali. Nejenom výsledek byl dobrý, ale dařila se nám i hra. Věřím, že nás to utkání zvedne.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10