Ohlasy po zápase

Tomáš Omasta: Snažili jsme se hrát otevřený fotbal

čtvrtek 31. srpna. 2023 | Redakce
Třebaže fotbalisté Třince po prvním poločase drželi nadějnou remízu 1:1, nakonec s Olomoucí ve druhém kole MOL Cupu prohráli. „Dvě tři situace jsme v prvním poločase mohli vyřešit gólově,“ míní záložník Třince Tomáš Omasta.

Ve třetím kole poháru je Olomouc. Není prohra 1:4 příliš krutá?

Krutá? Nevím, možná, že ano.

Překvapilo tě, že jste v prvním poločase měli více ze hry?

V první půli jsme měli více možností, dvě tři situace jsme mohli vyřešit gólově. Bohužel, poločas skončil 1:1. Myslím si, že v první půli si s námi Olomouc příliš nevěděla rady, nedařilo se jí přecházet dopředu. Dali jsme sice jeden gól z rohu, ale byly tam další dvě tři situace, po kterých měly padnout góly.

Ve druhém poločase se ukázalo, že Olomouc výborně zvládá brejky.

Největším průšvihem bylo, že jsme dostali branku hned na začátku. Od té doby byla Olomouc ve větší pohodě. Opět jsme dotahovali, což bylo těžké. Šli jsme do rizika, místy jsme hru otevřeli. Snažili jsme se hrát aktivně, nechtěli jsme zalézt a čekat, co s námi bude. Snažili jsme se hrát otevřený fotbal, ale pak už jsme tolik šancí neměli, jen nějaké rohové kopy. Pak jsme dostali druhý a třetí gól a v 90. minutě nás Olomouc potrestala počtvrté.

Do hlediště dorazili šest stovek diváků. Kdyby bylo tepleji a celý den nemrholilo, přišlo by jich možná ještě víc.

Věřím, že kdyby bylo lepší počasí, diváků by přišlo ještě více. I tak už bylo patrné, že jich je více. Divácká kulisa už byla lepší, i nám se pak hraje lépe, když lidé přijdou ve větším počtu.

Dokážete zregenerovat před sobotním zápasem s Rosicemi, které vloni skončily třetí?

Pevně věřím, že ano. Třeba já osobně mám mnohem raději, když máme anglické týdny, hrajeme během nich tři zápasy. Trénuje se pak méně, věnujeme se regeneraci, taktice a chystáme se na další zápas. Mě tohle vyhovuje více.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36