Rozhovory

Jiří Adamuška: Chceme pokračovat v zodpovědných výkonech

úterý 19. září. 2023 | Redakce
První čisté konto v tomto soutěžním ročníku si proti Hlučínu připsal třinecký brankář Jiří Adamuška, který nastoupil s kapitánskou páskou.

Hlučín se stal prvním celkem, který se proti vám letos střelecky neprosadil. Co na to říkáš?

S klukama jsme se bavili o tom, že si už ani nevybavujeme zápas, ve kterém bychom uhráli nulu. Myslím si, že na jaře ve druhé lize se nám to nepovedlo. Jsme rádi, že už to konečně přišlo. Je potřeba se od toho odpíchnout a pokračovat v zodpovědných výkonech.

Potvrdil Hlučín, že bude patřit mezi nejsilnější celky MSFL?

Určitě. V prvním poločase se kombinačně ukázali v dobrém světle. My jsme se dostávali do pomalu, snažili jsme se hrát z bloku, získávat míče na naší polovině, což se nám dařilo. Hlučín ukázal kvalitu, ale my jsme dobře bránili a do většího počtu gólových šancí jsme ho nepustili.

Co všechno se změnilo po příchodu trenéra Martina Pulpita ?

Proti Hlučínu trenér několikrát sáhl do sestavy. Něco málo jsme si ukázali už na začátku týdne, co by po nás chtěl v obraně i v útoku. Ukázali jsme si, jak nabíhat, jak vést útoky, na prvním tréninku jsme měli cvičení na zlepšení obrany.

Musíte vstřebávat spoustu nových požadavků a pokynů?

Základní fotbalové návyky má v sobě každý z nás, stačí je jen využít a spolupracovat na hřišti, organizovat hru. Trenér po nás vyžaduje, abychom hru stavěli na poctivém výkonu, dobré organizací hry a dávali tomu sto procent. Pokud to budeme plnit, trenér bude spokojený.

K celkové spokojenosti scházejí jen góly.

Proti Hlučínu jsme měli hned několik vyložených šancí. Kdyby z nich padly góly, všichni bychom byli o poznání spokojenější.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10