Rozhovory

Chceme se dostat na vítěznou vlnu, říká Tomáš Omasta

pondělí 25. září. 2023 | Redakce
Oboustranně zajímavé a pohledné bylo utkání Start Brno versus Třinec. Hostující záložník Tomáš Omasta, služebně druhý nejstarší hráč Třince, na severu Brna narazil na kvarteto bývalých spoluhráčů – brankáře Chmiela, obránce Avdiće a Szewieczka a záložníka Šumberu.

Jaké bylo setkání s bývalými spoluhráči?

Před utkáním i po něm jsme spolu pokecali. Kluci říkali, že jsou v klubu spokojení, fotbal hrají už jen po práci a vyhovuje jim to.

Co bylo podle tvého mínění rozhodujícím momentem utkání?

Asi ta situace, kdy mohl Timi (Barkov) zvýšit na 3:1. Bohužel, nedali jsme. Pak jsem udělal chybu, za kterou jsme byli potrestaní penaltou a vyloučením. Myslím si, že to byly dva zásadní momenty.

V oslabení jste se pod výrazný tlak Brna nedostali.

Pak už jsme to zavřeli a hráli takticky z bloku. Spoléhali jsme na brejky, že se nám podaří některý vyřešit. Nějaké situace jsme tam měli, asi dvě nebo tři, mohly skončit gólem.

Oba celky se snažily strhnout vítězství na svou stranu. Remíza je spravedlivá?

Mohli jsme vyhrát, ale stejně tak mohl zvítězit soupeř, který měl také dvě tři gólové šance. Závěr byl oboustranně otevřený. Pro diváky to byl pěkný zápas.

Nevyhráli jste už počtvrté za sebou. Kde to vázne?

Stále nás trápí neproměňování šancí. Máme jich docela dost, ale nejsme schopni využít je ve svůj prospěch. Potřebovali bychom vést třeba o dva góly a dostat se do klidu, což se nám prozatím nepodařilo. Příležitostí si dokážeme vypracovat docela dost.Nejsme zatím v takové formě, že proměníme všechno, na co sáhneme.

Nevyhráváte i proto, že se mezi vámi vždy najde někdo, kdo vyrobí nějakou hrubku v defenzívě?

Potýkáme se s hrubkami. Chybou je nevyužitá gólová šance, stejně tak jako hrubka v obraně. Zatím to není takové, jak bychom si přáli.

Z devíti kol máte jen 13 bodů. Co na to říkáš?

Je to málo. Špice se nám začíná vzdalovat. Chtěli jsme se držet nadosah, ale teď už ztrácíme hodně bodů. Vedoucí Baník by teď musel ztratit tři zápasy. Musíme jít zápas od zápasu, dostat se na vítěznou vlnu a pak už ji nepustit.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36