Rozhovory

Představujeme letní posilu: Pavel Bartůněk

úterý 03. října. 2023 | Redakce
Na postu pravého obránce proti Bohunicím nastoupil od začátku Pavel Bartůněk. Mladý fotbalista, který do Třince přestoupil ze Znojma, oslaví v sobotu teprve 20. narozeniny.

V barvách Znojma jsi debutoval v MSFL už v 17 letech…

Pár dorostenců nás chodilo trénovat s áčkem. Poté si nás vyzkoušeli. A já byl mezi těmi, kteří pak dostali šanci. Bylo to krásné. Na svou premiéru si pamatuji. Nastoupil jsem proti Jihlavě, prohrávali jsme 1:2, nakonec to skončilo 2:2.

Posléze jsi nehrál, ale ke konci předminulé sezony jsi začal nastupovat pravidelně.

Ano tehdy mě to nakoplo, protože to bylo v době, kdy jsem končil v dorostu. Jsem rád, že jsem ke konci sezony chytil šanci. Bylo to za trenéra Skácela. Poté jsem už začal přípravu s áčkem.

Loňská sezona byla tvoje premiérová mezi muži. I navzdory tomu jsi skoro všechny zápasy odehrál v základní sestavě…

Po podzimu to vypadalo hodně špatně, ale na jaře jsme se naštěstí zachránili. Bylo to pro mě docela těžké, naskočil jsem a hned jsem se musel vypořádávat s tlakem, hráli jsme o udržení. Na podzim jsem byl z toho docela nervózní, byl jsem v mužstvu nejmladší. Na jaře se vyměnila polovina týmu a já byl jedním z těch, kteří už museli převzít určitou zodpovědnost.

Do Třince tě lanařil generální manažer klubu František Šturma, který působil ve Znojmě. Váhal jsi nad nabídkou?

Také můj agent mi doporučoval Třinec, kde by bylo ideální se prosadit, protože druhá liga je přeci jen ještě daleko. Třinec je takový ideální mezistupeň. Pokud by se náhodou povedlo postoupit, už bych byl ve druhé lize.

Jaké jsou tvoje dojmy v novém působišti?

Je tady mnohem větší konkurence než ve Znojmě, proto jsem si zpočátku nebyl jistý, jestli sem chci opravdu přestoupit. Nakonec jsme se rozhodl, že do toho půjdu, budu makat a uvidím, jak se to vyvrbí. I tréninky jsou v Třinci mnohem náročnější, vůbec jsem nebyl zvyklý takhle trénovat. V Třinci se trénuje intenzivněji, více se tady běhá. Ve Znojmě se někdy více stálo, než hrálo.

Co říkáš na nové spoluhráče?

Jsem rád především za českou kabinu, že si s kluky můžeme pokecat. Ve Znojmě to bylo naopak, bylo tam více cizinců než Čechů. Zatímco v naší kabině je úředním jazykem čeština, ve Znojmě to byla angličtina.

Premiéru v dresu Třince jsi absolvoval na půdě rezervy Slovácka. Byl to tvůj jubilejní 40. start v MSFL…

Na Slovácku jsem dostal šanci, naskočil jsem do zápasu, ale úplně mi to nevyšlo. Musel jsem si počkat na další šanci. Ta přišla až teď.

Trenér Martin Pulpit tě pochválil. Co na to říkáš?

To jsem moc rád. Snažil jsem se hlavně poctivě bránit, plnit jeho pokyny. Dlouho jsem nehrál, tak jsem byl hodně natěšený.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10