Rozhovory

Jsme rádi, že volba padla na nás, říká František Šturma

sobota 07. října. 2023 | Redakce
Příští neděli Třinec zažije velkou fotbalovou událost. a Hřišti Rudolfa Labaje se od 15. hodin střetnou reprezentační výběry České republiky a Švédska do 18 let. „Jsme rádi, že volba padla na nás, že se mládežnická reprezentace představí v našem regionu,“ řekl generální manažer FK Třinec František Šturma.

Utkání mládežnické reprezentace v Třinci je pro mnohé jistě překvapením, souhlasíte?

Jsme hrozně rádi, že si nás svaz vybral, protože mohl vybírat z řady měst, které mají mnohem lepší stadiony i lepší zázemí. Jsme rádi, že volba padla na nás, že se mládežnická reprezentace představí v našem regionu. Pro náš klub je to čest, pro město a jeho okolí svátek, protože zápas reprezentace kluby nehostí každý rok. Pro nás je to motivace i v tom smyslu, abychom náš chátrající stadion zkulturnili pro příští generace. Slavnostní výkop nám přislíbila primátorka Třince Věra Palkovská.

Myslíte si, že Hřiště Rudolfa Labaje bude po delší době vyprodáno?

Hraje se v optimální čas, v neděli ve tři hodiny, ženy a děti mají vstup zdarma. Chceme naplnit stadion, co jen to bude možné. Diváci mají ideální možnost vidět v akci mladé fotbalisty, kteří by se za tři čtyři roky mohli stát součástí seniorského reprezentačního týmu. Je to výzva i pro mladé hráče, kteří mohou sledovat, jaké úrovně už dosáhli jejich vrstevníci, kteří jsou mnohdy v lepších klubech, a někdy dokonce i v zahraničí. Pro mladé hráče to bude motivace k další práci, aby se neustále zlepšovali. Reprezentace by měla táhnout, proto věřím, že se najde dost lidí, kteří se přijdou podívat.

Počítá se s nějakými zvláštními opatřeními?

Myslím si, že budou standardní. Bezpečnostní podmínky pravděpodobně zpřísněny nebudou. Očekáváme, že na mladé naděje české kopané se přijdou podívat hlavně lidé z Třince a blízkého okolí. Věříme, že to bude pěkný zápas, který si všichni užijeme. Očekávám, že pro reprezentační tým vytvoříme dobrou atmosféru.

Postará se o ni třinecký fanklub?

Náš fanklub je neskutečný. Jsou to kluci, kteří jezdí podporovat naše hráče i na venkovní utkání, za což jim náleží obrovský dík. Jejich podpory si nesmírně vážíme, každý zápas jsou slyšet, ať už doma anebo venku. Věříme, že předseda fanklubu Jakub Lanc se svými kamarády si fotbalový svátek nenechají ujít a přijdou českou reprezentaci podpořit.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10