Rozhovory

Musíme se posunout v tabulce nahoru, velí Ladislav Libuša

pondělí 23. října. 2023 | Redakce
Třebaže třinečtí fotbalisté ve Znojmě sahali po vítězství, nakonec museli zkousnout hořkou porážku. „Opět jsme se porazili sami,“ posteskl si asistent trenéra Ladislav Libuša.

Překvapilo vás něčím Znojmo?

Nepřekvapilo nás ničím. Hráčům jsme zdůrazňovali, když udrží tempo z tréninků, nebudou mít problém. A pokud hráli v tempu, tak Znojmo nemělo šanci. Jakmile jsme trošinku polevili, udeřilo. Na Znojmo jsme připravení byli. Kdyby hráči neměli natrénováno, tak neřeknu ani slovo. Tolik, kolik mají natrénováno, možná nemá žádné jiné mužstvo v soutěži.

Znojmo jste přehrávali v prvním i ve druhém poločase…

To je pravda, ale soupeře přehráváme pouze do dvaceti metrů od jeho brány. Je potřeba zakončit. V prvním poločase jsme nevystřelili na bránu, ani jsme se nepřesvědčili, jak chytá jejich brankář, jakou má kvalitu.

Jak tedy utkání hodnotíte?

V každém zápase se prakticky porazíme sami, což mi přijde zvláštní. Buď neproměníme šance, nebo si dáme vlastní gól, nebo uděláme chybu. Na tréninku hráče na ně upozorňujeme. Nevíme, co můžeme udělat více pro to, abychom vozili body i zvenku a udělali šňůru dvou tři výher za sebou. Hráči si z toho utkání musejí vzít ponaučení.

Série tří výher vy vám určitě prospěla…

Jednoznačně. Hráči by si zvedli sebevědomí a rázem by měli úplně jinou jistotu v zápase, před bránou v šestnáctce. Pak by naše šance skončily gólem. Takové příležitosti, které máme v každém zápase, kdy si vytvoříme tři čtyři tutovky, je potřeba proměňovat.

Do konce podzimu chybí už jen čtyři zápasy. Tři odehrajete v domácím prostředí, kde se vám daří…

Já koukám vždy jen na příští zápas. Teď se pečlivě nachystáme na utkání s Uherským Brodem a potom se budeme připravovat na další střetnutí. Musíme se posunout v tabulce nahoru. Klub si zaslouží, aby se rval o špici.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36