Rozhovory

Očekávání byla jiná, nezastírá Tomáš Omasta

pondělí 13. listopadu. 2023 | Redakce
Duel se Zlínskem třinečtí fotbalisté nezvládli. Prohráli podruhé za sebou a nadále se herně i výsledkově trápí. „Pohybujeme se ve středu třetí ligy, což je moc špatné,“ přiznává obránce Tomáš Omasta.

Zlínsko bylo nejdůraznějším soupeřem, se kterým jste se letos utkali?

Řekl bych, že celkově ta hra byla trochu volnější. Sudí to pouštěl, ale na obě dvě strany. Šlo o to udržet emoce a nenechat se vykolejit z naší hry, což se nám ve druhém poločase úplně nepodařilo.

V závěrečné desetiminutovce na trávníku vznikla hromadná strkanice.

Byla to zbytečná šarvátka. Ani si už nevybavuji, jak se to seběhlo. Neměli jsme se nechat vyprovokovat. Chceme hrát nahoře, potřebujeme dávat góly, vyhrávat, a ne strkat se soupeři. Přišla červená karta, přišli jsme o stopera, museli jsme přeskupit řady. Myslím si, že tohle více hrálo do karet soupeři, nás to naopak rozhodilo.

Co říkáš na Zlínsko, které se od začátku sezony drží v horních patrech tabulky?

Ve druhém poločase bylo herně na koni. My jsme tahali za kratší konec. Zlínsko hrálo dobře, mělo velmi dobrou přechodovou fázi, dalo hezký rozhodující gól z brejku. Myslím si, že první poločas byl vyrovnaný, bylo to o jednom gólu. Ve druhé půli jsme hodně zalezli a už jsme jen čekali, jestli vyřešíme nějaký brejk po případném zisku míče.

Opět se vám nepodařilo uhájit jednobrankový náskok. Čím to?

Měli bychom to zavřít, a i když se to na nás valí, tak bychom nikoho neměli pustit před bránu. Vznikla nám tam dvě okénka a soupeř je bohužel potrestal.

Podzimní část, která spěje do konce, jste si všichni určitě představovali jinak.

Já osobně jsem velice zklamaný. Očekávání byla úplně jiná a myslím si, že byla i reálná. Pohybujeme se ve středu třetí ligy, což je moc špatné. Ještě máme jedno utkání. Potřebujeme vyhrát a v zimě se dobře nachystat na jaro. Ve sportu není předem nic ztraceno. Budeme se rvát do konce a věřit, že urveme aspoň třeba druhé místo.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10