Rozhovory

Nevzdáváme to! Derniéru musíme zvládnout, velí René Dedič

středa 15. listopadu. 2023 | Redakce
Umístění třineckých fotbalistů je na hony vzdáleno předsezonním představám. Mimo jiné i díky tomu, že mají čtvrtou nejhorší obranu v soutěži, přičemž inkasovali stejný počet gólů jako poslední Bohunice. „Je to odraz celého podzimu,“ posteskl si útočník René Dedič.

Nálada v třineckém klubu je skleslá. Fotbalisté neobstáli s lídrem z Ostravy a poté padli i se Zlínskem, kterému vloni v poháru nadělili pětku.

Bylo to tvrdé utkání, a také kontroverzní. Vedli jsme 1:0, ale jako kdyby nám ten gól paradoxně uškodil. Ve druhém poločase jsme se báli hrát, vůbec jsme nerozehrávali, jen jsme nakopávali. Nic z toho nebylo, protože prodloužené míče posbíral soupeř. Bylo to z naší strany čekání na gól,“ řekl autor jediné třinecké branky.

Jeho mužstvo prozatím zůstává za očekáváním. Kromě šesti výher a čtyř remíz zapsalo také šest porážek a patří do průměru.

Nic neflákáme, chceme vyhrávat, nikomu z nás to není jedno. Naše výsledky jsou bohužel odrazem celé půlsezony. Je smutné, že jeden nebo dva góly nám kolikrát nestačí ani na bod. V Ostravě letos ani jeden tým nedal více než jeden gól. My ano, ale nestačilo to. I když nemáme vyloženého střelce, vstřelili jsme skoro nejvíce gólů. Na druhou stranu jsme jich také skoro nejvíce dostali. Nevím, čím to je, že nejsme jako tým kompaktní v defenzívě. Některé zápasy bychom měli vyhrávat třeba 1:0, což nezvládáme. Pokud nedáme dva góly, nemáme ani bod,“ poukázal zkušený fotbalista, který se v posledních třech utkáních trefil čtyřikrát.

Pošramocenou pověsti si třinečtí fotbalisté budou moci částečně napravit v sobotním derby s Frýdlantem.

Dominik Straňák posledně dostal červenou kartu, Martin Vlachovský odjel na vyšetření do nemocnice a Ondra Machuča dohrál se sebezapřením. Musíme se dát dohromady a poslední zápas zvládnout. Ztráta na špici už je větší, ale nevzdáváme to! Rozhodnou až úvodní jarní kola, stačí udělat sérii výher a možná se s tím dá ještě něco udělat,“ uzavřel René Dedič.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36