Rozhovory

Změny vnímám velice pozitivně, říká kapitán Lukáš Holík

úterý 12. prosince. 2023 | Redakce
Pouze šest soupeřů dokázali třinečtí fotbalisté přelstít v první části MSFL. Jejich kapitán Lukáš Holík si moc dobře uvědomuje, že to bylo málo. „Neumíme vítězit 1:0 jako veliká mužstva,“ poukázal zkušený fotbalista.

Co říkáš na desáté místo, které vám v tabulce patří?

Pro mě je to obrovské zklamání, pro ostatní spoluhráče také. Na druhou stranu tabulka je nesmírně vyrovnaná, dva vyhrané zápasy nám stačily k tomu, abychom se dostali výš. Chtěli jsme hrát nahoře, měli jsme větší očekávání. Bohužel pořád neumíme hrát vzadu na nulu a vyhrávat třeba 1:0. Naopak dostáváme góly ke konci utkání a pak zápasy prohráváme. To je asi hlavní důvod, proč nejsme výš.

Na vedoucí trojlístek Karviná „B“, Baník „B“ a Zlínsko ztrácíte deset bodů. Dokážete je na jaře ještě pozlobit?

Nikdo ze soupeřů nám neutekl, což nám nahrává. Bodové rozdíly nejsou velké, to je pro nás ta největší motivace. Chceme udělat kvalitní přípravu a na jaře chytit vítěznou šňůru. Náskok soupeřů můžeme stáhnout a do posledního kola bojovat o špici. Náš cíl zůstává pořád stejný.

Z posledních dvou domácích utkání jste vydolovali pouze jeden bod. Čím to?

V tomhle směru jsme na tom stejně jako třeba druhý Baník „B“. To je důkazem toho, že soutěž je vyrovnaná a nemá vyloženého favorita.

Po posledním utkání s Frýdlantem vám příznivci za podzim poděkovali – byť jste jim mnoho nenabídli…

Samozřejmě našim příznivcům jsme chtěli předvést více ale bohužel, nevyšlo nám to. A pokud jde o poděkování, to spíše patří fanouškům od nás – za jejich vytrvalou podporu.

Jak se spoluhráči vnímáš zásadní změny v klubu, ke kterým po skončení sezony došlo?

Změny vnímám velice pozitivně a věřím, že přispějí i k tomu, aby se stmelila kabina, abychom všichni drželi pospolu a soustředili se na každý zápas. Jenom tak se můžeme rvát až do konce o čelo tabulky.

Mužstva se ujme nový trenér Tomáš Hejdušek. Bylo to pro tebe překvapení ve chvíli, kdy jsi se to dozvěděl?

Trenér Tomáš Hejdůšek mě nevedl, ale už dříve jsme se potkali v Karviné. Doslechli jsme se, že se byl podívat na náš domácí zápas, a tak jsme tak trochu začali tušit, že se možná stane našim novým trenérem. Na jeho příchod se už všichni velice těšíme. Očekávám, že bude náročný na všechny části naší hry, protože se všichni chceme společně zlepšovat herně i výsledkově.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10