Aktuální zprávy

Fotbalisté Třince přinesli radost do stacionáře Radost

čtvrtek 14. prosince. 2023 | Klub
V Denním stacionáři Radost se včera odehrálo neobyčejné setkání mezi hráči třineckého A-týmu a klienty stacionáře. Atmosféra byla naplněna radostí, inspirací a novými poznatky.

Fotbalisté dorazili po dopoledním tréninku, aby věnovali svůj čas skupině odhodlaných a nadaných jednotlivců, kteří v denním stacionáři tráví svůj čas. Bylo to setkání, které obohatilo obě strany novými zážitky.

Kromě radosti a přátelské atmosféry přinesli fotbalisté také dárky, které dodaly setkání ještě většího kouzla. Mezi darovanými předměty byl šamanský buben, rolničky, knihy na procvičování paměti a CD s relaxační hudbou.

"Bylo to úžasné setkání! Fotbalisté byli velmi ochotní sdílet své příběhy a my jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o fotbale, ale i o jejich životech mimo hřiště. Moc děkujeme za krásné dárky pro naše klienty i za příjemně strávený čas," uvedla vedoucí stacionáře, Mgr. Eva Plucnarová.

Naopak, fotbalisté byli ohromeni talentem a kreativitou klientů.

"Je úžasné vidět, jak jsou tito lidé plní talentu a vášně nejen pro hudbu, malování, ruční tvorbu, ale i pro další aktivity. Tato zkušenost nám otevřela nový pohled na různorodost talentů a zájmů lidí s handicapem. Jsem velice rád, že jsem mohl tyto sympatické a pozitivní lidi blíže poznat a osobně se s nimi setkat," podělil se o své dojmy kapitán týmu, Lukáš Holík.

Společné odpoledne vyvrcholilo pokračováním ve volném dialogu a diskuzích nad společným čajem. Toto setkání přineslo nejen nové zážitky, ale také posílilo pouto mezi komunitou a sportovci, ukazujíc, že spojení mezi různými skupinami může být prospěšné a obohacující pro všechny zúčastněné.

Při odchodu nebyli zapomenuti ani sami fotbalisté. Klienti stacionáře je obdarovali ručně vytvořenými mýdly a keramikou pro štěstí. Celé setkání bylo zakončeno srdečným loučením a slibem, že se podobná akce bude opakovat.

Aktuálně

Aktuality

26. kolo MSFL

Výsledky 26. kola MSFL: Karviná "B" - Znojmo 5:1, Hlučín - Zlínsko 3:3, Hodonín - Uherský Brod 2:0, Rosice - Bohunice 2:2, Frýdek-Místek - Ostrava "B" 0:1, Zlín "B" - Brno 2:1, Uničov - Blansko 1:2, Slovácko "B" - Hranice 2:1.

1. 5. 2024, 21:39

25. kolo MSFL

Uničov - Zlínsko 5:0, Hodonín - Rosice 0:1, Frýdlant - Hlučín 1:4, Frýdek-Místek - Zlín "B" 1:0, Uherský Brod - Hranice 6:0, Ostrava "B" - Bohunice 3:0, Karviná "B" - Slovácko "B" 1:2, Znojmo - Blansko 1:1.

1. 5. 2024, 21:36