Články mládež

Hodnocení dorostenecké sezony pohledem Karla Macečka

pátek 15. prosince. 2023 | Jana Zipserová
Současný generální manažer klubu Karel Maceček se ohlédl zpět za uplynulou sezonou dorosteneckých kategorií.

Jak hodnotíš celkově dorosteneckou sezonu?

Zhodnotil bych ji velmi pozitivně. Všechny dorostenecké kategorie na podzim hrály velmi dobře. I výsledkově se nám to sešlo, že ty výkony byly podtržené dobrými výsledky. Samozřejmě byly tam také zápasy, které se ne zcela povedly, ale celkový herní projev všech kategorií byl dobrý.

Co bys řekl k individuálním výkonům hráčů napříč kategoriemi?

Co se týče jednotlivých hráčů, rozhodně jsem vypozoroval velmi zajímavé výkony, ale nechtěl bych momentálně jmenovat. Avšak každopádně máme v dorostu hodně zajímavých hráčů.

Prozradíš čtenářům, alespoň kategorii, ve které se nachází nejvíc talentů?

Každá kategorie má minimálně jednoho nadstandardního hocha. Ale když to vezmu z pohledu kategorie U19, kterou jsem trénoval, v ní se sešlo více velice zajímavých osobností.

Jak vnímáš práci ostatních trenérů?

Jejich práci hodnotím rozhodně pozitivně. Dorostenecké týmy jsou celkově na vzestupu a velkou zásluhu na tom nesou právě trenéři. Všichni jsme se snažili pracovat naplno a dařilo se nám to. Pravidelná a hojná účast hráčů na trénincích je toho důkazem, což nebývalo zcela zvykem. Nyní to mají i sami hráči v sobě velmi dobře nastaveno a chodí na tréninky s chutí, což se jednoznačně projevuje v tréninkových jednotkách a následně i v mistrovských utkáních.

Co bys prozradil na Marka Ciencialu, který nově od ledna povede U19 jako hlavní trenér?

Marek byl dlouhodobě mým asistentem a již nyní působil jako hlavní kouč v osmnáctce. Ta je taková specifická, jelikož se v ní sejdou hráči tří kategorií. Marek je cílevědomý a pracovitý trenér s výborným charakterem. Věřím, že jako kouč si povede dobře a ze srdce mu přeji, ať se mu daří.

Poslední otázka na tebe. Jak bys zhodnotil sezonu u devatenáctky?

Jsem rád, že tato otázka padla, jelikož bych chtěl kluky pochválit za celou sezonu. I přesto, že jsme měli období, kdy nám to úplně výsledkově nevycházelo, celý podzim jsme měli herně nadprůměrný. Vše, co jsme po nich vyžadovali v tréninku, tak se objevovalo v zápasech. Většina hráčů udělala velký progres. V tabulce jsme skončili hned za ligovými béčky na šestém místě, což je velmi dobré. Tým má velký potenciál a opakuji, herně to bylo velice dobré ve většině zápasů. Samozřejmě jsme měli i nějaké výkyvy. Ze zápasů bych chtěl zmínit venkovní výhry na Zbrojovce, po výborném výkonu a stejně tak na Slovácku, tyto zápasy měly z naší strany vysokou kvalitu.

Děkuji za rozhovor.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10