Rozhovory

Jiří Adamuška: Sázka na hráče a trenéry z regionu je správná cesta

úterý 19. prosince. 2023 | Redakce
Pouze tři zápasy s nulou během podzimní části letošní sezony zapsal brankář třineckých fotbalistů Jiří Adamuška. Zkušený gólman moc dobře ví, že aby jeho celek mohl atakovat nejvyšší příčky, střetnutí s čistým kontem musí na jaře odehrát o poznání více.

Branku jste neinkasovali pouze v duelech s Hlučínem, Bohunicemi a Frýdlantem. To je málo, souhlasíš?

Ano, to je pravda. Kdybychom zápasů s nulou vzadu odehráli více, v tabulce bychom byli úplně někde jinde. Ztratili jsme několik zápasů, ve kterých jsme vedli. Ať už to byl Start Brno, Hranice nebo Zlínsko. Ty zápasy jsme nezvládli, a proto jsme tam, kde jsme. Podzim je pro nás zklamáním.

S úlohou jednoho z favoritů MSFL jste se nepopasovali...

Očekával jsem, že třetí liga nebude jednoduchá. Tím spíše pro nás, kteří jsme spadli ze druhé ligy. I přesto jsem věřil, že náš tým dokáže hrát v popředí tabulky. Bohužel, nacházíme se v jejím středu a to není dobře.

Co podle tebe bude potřeba zlepšit, abyste se na jaře odrazili nahoru?

Musíme lépe zvládat klíčové situace. V každém zápase se našel někdo, kdo udělal hrubou chybu, která nás stála body. Toho je potřeba se vyvarovat. Musíme se lépe vypořádavat s nepříznivým vývojem a naučit se zvrátit zápas na naší stranu. S kádrem, který máme, musíme mít větší mentální sílu a věřit, že utkání dokážeme otočit a dovést do vítězného konce.

Třebaže jste až desátí, na první tři celky ztrácíte deset bodů. Dokážete s tím na jaře ještě něco udělat?

Tabulka je vyrovnaná, zejména na hoře. Během sedmnácti jarních kol se dá posbírat ještě hodně bodů. Z toho pohledu naše ztráta není nesmazatelná, byť deset bodů vypadá hodně. Pokud chytneme nějakou úspěšnou šňůru, na horní příčky se můžeme dotáhnout.

Přispějí k tomu i zásadní změny, které se v klubu udály na konci listopadu?

Naším společným cílem je, aby se klub sjednotil a všichni táhli za jeden provaz. Klub hodlá sázet na trenéry a hráče z okolí. Jsem přesvědčen o tom, že to je správná cesta. Pokud všichni půjdeme jedním směrem, naše ambice naplníme.

Novým trenérem je Tomáš Hejdušek, jeho pravou rukou Tomáš Jakus…

Na nového hlavního trenéra se už všichni těšíme. A pokud jde o asistenta Tomáše Jakuse, někteří z nás už pod nim hráli, takže víme, co po nás vyžaduje. Zná nás, zná domácí prostředí, to je veliké plus.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10